Lütfen bekleyin..



Unutmayın! Yasin Börü Davası Yarın!

06 Kasım 2016, 18:27 - Okunma: 2117

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014 vahşetinde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgüz’ün PKK/HDP’liler tarafından hunharca katledildiği davaya yarın Ankara'da devam edilecek.

Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgüz’ün 6-7 Ekim 2014'te Kurban Bayramında ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP’liler tarafından vahşice katletmelerine ilişkin 19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davaya yarın devam edilecek.


6-8 Ekim Kobani bahaneli olaylarda HDP yöneticilerinin sokağa çıkma çağrısı üzerine yaşanan olaylarda vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davasının 9. duruşması yarın Ankara'da görülecek.

Kobani bahaneli yapılan olaylar sırasında Kurban Bayramında et dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarını vahşice katledilmesi olayına ilişkin davanın 9. duruşması yarın saat 10.00'da Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Gazetemize demeç veren Yasin Börü davası avukatlarından Hasan Bozdaş, “kararın 1-2 duruşma içerisinde verilmesini bekliyoruz.” dedi.

Bozdaş, “Yarın davanın dokuzuncu duruşması görülecek ve sanıklara ilişkin bazı bilirkişi evraklarının çoğu tamamlandı. Sanıklara ait telefon sinyalleri ve video kayıtlarının mahkemeye sunulup sonuçlanmasını bekliyoruz. Sanıklara ait mütalaalar verilecek ve 1-2 duruşma içerisinde karar verilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HDP YÖNETİCİLERİNİN DAVAYA DÂHİL EDİLMESİ ŞU AN İÇİN SÖZ KONUSU DEĞİL”

İlk duruşmalarda sosyal medyada yapmış oldukları açıklamalar nedeniyle HDP yöneticilerinin dâhil edilmesi için çok uğraştıklarını dile getiren Bozdaş, “HDP yöneticilerinin bu olayın azmettiricileri olarak davaya dâhil edilip yargılanmaları gerektiğini dile getirmiştik. Fakat mahkeme yapmış olduğumuz talepleri reddetti. Mecliste dokunulmazlıklar kalktığı zaman var olan fezlekeler üzerinden kaldırıldı. O dönemde haklarında Yasin Börü ve arkadaşlarının davası ile ilgili fezleke bulunmadığı için şuan için tutuklanan HDP yöneticilerinin bu davaya dâhil edilmesi zor görünüyor diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

“SOKAĞA ÇIKMA ÇAĞRISI YAPTIKLARI İÇİN YARGILANACAKLAR”

HDP'lilerin başka davalardan dolayı yargılanacaklarını dile getiren Hasan Bozdaş, “Anakara Cumhuriyet Başsavcılığın atılan twetler hakkında açılan bir dava ve Diyarbakır'da açılan bir dava var. Azmettirici olarak değil fakat halkı sokağa çağırma yönünde açılan davalar neticesinde gözaltına alınıp tutuklandılar.” dedi.

“HUKUKÇULARI VE STK'LARI DAVAYI GÖZLEMLEMEK İÇİN DAVET EDİYORUZ”

Hukukçuların davayı izlemesini önemli ve gerekli bulduklarını dile getiren Bozdaş, “OHAL'den dolayı ve yaşanan bombalı saldırılardan ötürü çok ciddi kalabalık bir kitlenin duruşmayı takip etmesini beklemiyoruz. Fakat biz özellikle siyasi parti temsilcilerini, hukukçuları, STK'ları davayı gözlemlemek için davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: DOĞRUHABER

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=