Lütfen bekleyin..



Lösemiye dikkat çekmek için broşürler dağıtıldı

09 Kasım 2016, 15:26 - Okunma: 3324

"Lösemili Çocuklar Haftası" nedeniyle Batman'da 'Kim korkar lösemiden' sloganıyla lösemi hastalığına dikkat çekmek için broşürler dağıtıldı.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Batman aile komitesi tarafından lösemi hastalığa dikkat çekmek için "Lösemili Çocuklar Haftası" nedeniyle 'Kim korkar lösemiden' kampanyasıyla hazırlanan broşürler dağıtıldı.

Her yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında "Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek gündeme taşıdıklarını belirten LÖSEV Batman aile komitesi Mehmet Yusuf Ekinci, yaptıkları etkinlikler sonrası merkezi Ankara'da bulunan Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından 'Kim korkar lösemiden' sloganıyla hazırlanan broşürler dağıttıklarını söyledi.

Konu hakkın bilgide bulunan Ekinci, "Bu yıl yaptığımız etkinlikler sonrası LÖSEV tarafından hazırlanan 8 sayfalı bilgilendirme broşürlerimizi dağıttık. Batman'da kayıtlı lösemi hastası 130 kişi var. Kayıtlı olmayan diğer hastaların kayıt altına girmelerini ve gereken tüm tedavileri ücretsiz bir şekilde yapmak istiyoruz." dedi.

Lösemi hastalığı hakkında bilgi veren Ekinci, "Lösemi kanseri bulaşıcı değildir. Kemoterapi dediğimiz ilaçlarla tedavi yöntemi ile büyük oranda iyileşme sağlanmaktadır. Tedavinin başarılı olması için çok deneyimli bir hastanede teşhis konması ve kemoterapiye başlanması, lösemi hastası olan kişinin ilaçlarını düzenli kullanması, temizlik kurallarına uyması dengeli ve düzenli beslenmesinin yanı sıra moralinin iyi olması ve hayata sımsıkı bağlanması da önemlidir." ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik - İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=