Lütfen bekleyin..



Meslek Lisesinde Astronomi seminerleri verildi

10 Kasım 2016, 17:22 - Okunma: 21777

Batman Meslek Teknik Anadolu Lisesinde 1 hafta arayla Mezopotamya Astronomi Derneği Başkanı Astronom Mahmut TEKEŞ tarafından iki ayrı astronomi semineri verildi.

Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi B blokta bulunan konferans salonunda 9. Sınıf öğrencilerine yönelik seminerler gerçekleştirildi.

Meslek lisesinde Mezopotamya astronomi Derneği (MAD) Yönetim Kurulu Başkanı Astronom Mahmut Tekeş tarafından gerçekleşen seminerlerde, temel astronomi, evrendeki konumuz, samanyolu, güneş sistemi ve güneş siteminde bulunan diğer gökcisimleri olan gezegenlerden, cüce gezegenler, astroid, meteor ve kuyruklu yıldızlardan bahsedildi.

İlk defa gökbilimi ile tanışan öğrenciler, meraklı ve bir o kadar da heyecanlı davranışları gizleyemediler. Gerek sordukları sorular ile gerekse de yaptıkları yorumlarla sürekli aktif olarak katılımda bulunuldu.

Başkan Tekeş, “Liselerde seçmeli Astronomi Dersi var ancak bu dersi yeterli astronomi bilgisine sahip olmayan farklı alan öğretmenleri tarafından verildi. Bu dersi verenlerin bilgi sahibi olmadıkları için gençleri gökbiliminden soğuttuğunu” dile getirdi. Şöyle devam etti,”Aslında Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü mezunlarının veya Astrofizikçilerin bu dersi vermeleri gerekmektedir. Son yıllarda gerek Astronomi mezunlarına formasyonun verilmemesi, gerekse de Astronomi dersinin seçmeli olmasından dolayı başka branş öğretmenleri bu dersi veriyor.” Dedikten sonra da  “ Temennimiz o ki Astronomi gibi temel bir bilimin dersi de liselerde zorunlu olması ve dersi verecek kişilerin Astronomi alanında mezun kişilerin vermesidir.” temennisinde bulunuldu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=