Lütfen bekleyin..



AGD Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması düzenleyecek

13 Kasım 2016, 17:28 - Okunma: 2785

Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesi, ortaokul ve liseler gençlere yönelik Siyer-i Nebi Yarışması düzenleyecek.

Türkiye’deki ahlaki ve yozlaşmaya karşı Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi’nin tüm Türkiye geneli lise öğrencilerine yönelik düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması Batman’da da 17 Aralık'ta yapılacak.
Yapılacak olan yarışma ile ilgili basın toplantısı yapan AGD Batman Şubesi Başkanı Lokman Özkan, 17 Aralık'ta yapılacak sınav öncesi sınava girmek isteyenlerin kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi. Özkan, "AGD olarak Siyer-i Nebi Yarışması Türkiye'nin 81 ilinde yaklaşık 680 ilçesinde ve bine yakın beldesinde 17 Aralık günü Cumartesi saat 11.00'da aynı gün ve aynı saatte Türkiye'de merkezi olarak yapmayı düşünüyoruz.  Bu sene 5'cisi olacak ve Batman'da daha önce yapmış olduğumuz yarışmalar lise düzeyindeydi. Bu sene tüm Türkiye'de ortaokul geçlerimizin de katılacağı geniş katılımlı bir yarışma yapılacaktır."dedi.
Önceki sene Batman'da 10 bin kişinin katıldığı sınava bu yıl hedeflerinin 30 bin kişi olduğunu belirten Özkan, "Siyer-i Nebi Yarışması; Peygamber Efendimizin mücadele hayatında, Rabbimizi ve Rabbimizin bizlerden istemiş olduğu Dünyayı en iyi anlayan, anlatan aynı zamanda insanlara bu dünyayı kuran, Liseli Gençlerinde O’nun hayatını en güzel şekilde okuyarak, anlayarak ve yaşayarak nasıl 'Yeni Bir Dünya' kurmaları gerektirdiğini öğretmek ve bu mücadeleyi yürütenlerin bir parçası haline getirmek için yapılan yarışmadır."ifadelerini kullandı.
"Geçlerimizin Peygamber Efendimizin hayatını okumalarına vesile oluyoruz" 
Son olarak Siyer-i Nebi Yarışmasının yapılma amacını açıklayan Özkan, şunları söyledi: "Genç kardeşlerimiz Peygamber Efendimizin hayatını daha hassas ve ayrıntılı bir şekilde bilgi sahibi olmaları, kendi hayatlarını onun hayatına göre şekillendirmek, örnek bir nesil olmaları ve örnek bireyler olmalarıdır. İyiliği ve güzelliği insanlara faydalı olmayı ve zalime karşı da olsa adil olmayı şiar edinmeleri sağlamaktır. Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara gerek diziler ve benzeri geçlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak lise ve ortaokul geçlerimizin Peygamber Efendimizin hayatını okumalarına vesile oluyoruz." (İLKHA)

anadolu-genclik-dernegi-008.jpg

anadolu-genclik-dernegi-009.jpg

anadolu-genclik-dernegi-010.jpg

lokman-ozkan-001.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=