Lütfen bekleyin..



Batman’da ‘Tezhip Sanatı’ semineri verildi

15 Kasım 2016, 22:18 - Okunma: 3455

Batman’da “Geçmişten Günümüze Gelen Zarafet: Tezhip Sanatı” konulu bir seminer düzenlendi.

Batman İl Halk Eğitim Merkezi tarafından Kültür Merkezi Konferans Salonunda “Geçmişten Günümüze Gelen Zarafet Tezhip Sanatı” konulu seminer düzenlendi.

Programa Vali Ahmet Deniz, Eşi Olcay Deniz, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, kamu kurum yöneticileri ve eşleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, milletleri, millet yapan kültürel değerler olduğunu belirterek, geçmişten güç alarak geleceği inşa etmenin, ancak kültürel değerlere sahip çıkmakla mümkün olduğunu ifade etti. 

Vali Deniz “Özellikle bizim gibi cihan imparatorluğu kurmuş bir millet olarak, geleneksel sanata sahip çıkmamız, oldukça önemlidir. Çünkü geçmişimizi bize hatırlatan sanatlardan biri de tezhip sanatıdır. Yol, köprü inşaatı gibi her şey yapabilirsiniz ama sanattan uzaksanız, asla bir medeniyet kuramazsınız. Onun için son yıllarda gençlerimizin sanata daha eğilimli olduğunu görüyoruz. Bu da bizleri ziyadesiyle memnun ediyor ve geleceğimize daha ümitle bakmamıza vesile oluyor.” dedi.

Daha sonra Geleneksel Türk Sanatları Uzmanı Müzehhibe Hacer Sönmez, geçmişten günümüze tezhip sanatının gelişimine ilişkin bir sunum yaptı.

Batman’da tezhip sanatının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Vali Ahmet Deniz'in Eşi Olcay Deniz'in destekleri ile çeşitli kursların düzenlenmesi çalışmaları yapılacağı belirtildi. (İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=