Lütfen bekleyin..



3 yaşında babası cezaevine giren çocuk damat oldu

16 Kasım 2016, 16:51 - Okunma: 3782

İslami kimlik ve hizmetlerinden dolayı yaklaşık 20 yıl önce cezaevine giren Abdullah Önen'in oğlu dışarıda göremediği babasının hasretiyle dünya evine girdi.

İslami kimlik ve hizmetlerinden dolayı FETÖ/PDY’nin polis ve yargı ayağı tarafından cezaevine konulan 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmlarından Abdullah Önen'in 3 yaşındaki oğlu Muhammed 22 yaşında dışarıdan göremediği babasının hasretiyle düğününü yaptı.

Özel bir düğün salonunda düzenlenen düğün merasimine HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, partililer, bazı STK temsilcileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Yusuf-i medresede bulunan Abdullah Önen'in oğlu Muhammed Önen, Necat Orhan'ın kızı Tuba ile evlendi. Gün boyunca ilahiler ve söylenen ezgiler eşliğinde halay çeken davetliler genç çiftlerin mutluluklarına ortak oldular.

Düğünün başlamasıyla cezaevinde olu düğünü katılamayan Abdullah Önen'in hazırladığı mektup Molla M. Ali Altun tarafından okundu.

"İnancımızın şerefli bir bedelini ödüyoruz"

Duygu dolu mektupta kısaca şu ifadelere yer verildi: "Bu mutlu günde sizlerin arasında olmayı, kapıda durup hepinizi tek tek karşılayıp bağrıma basıp hoş geldiniz demeyi, tek tek ellerinizden öpmeyi ne kadar istiyordum. Ancak nasip olmadı. Allah'ın takdiri bugün bir imtihan yaşıyoruz. İnancımızın şerefli bir bedelini ödüyoruz. Bu mutlu ve sevinçli günlerde çocuklarımızın yanında ve siz dostlarımızın arasında bulunmayışımız elbette bir insan ve bir baba olarak bizi üzmektedir. Ancak dışarıda bizlerin yokluğunu çocuklarımıza hissettirmeyen, zor ve güzel günlerde onların yanında yer alan dava arkadaşlarım olan siz Seydalarımızın ve kardeşlerimizin oluşu bizlere teselli vermektedir. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizin gibi dostlarla iftihar ettiğimizi ifade etmek istiyorum."

"Vekil olarak Allah bize yeterdir"

"Sizlere bazı duygularımı paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 20 yıldır nice aziz Yusuf-i kardeşlerim gibi ailemden uzak zindanları kendime mesken edinmiş olarak yaşıyorum. Bahsedeceğim duygularımı yazmamın sebebi halimden şekva etmek için değil, kaderi tenkit etmek için hiç değildir. Bizler halimize şükür ve hamd ile beraber sabrediyoruz. Kızımın düğününden sonra bugünde ellerinizden öper oğlumun düğünüdür. Hamdolsun genç iken girdiğim bu zindanlarda dede olduk, kayınbaba olduk. ben buraya girdiğim de bugün düğünü yapılan ve damat olacak olan oğlum Muhammed 3 yaşındaydı. Bugün ise 22 yaşında ve hayatında yeni bir döneme girmiş bulunuyor. Düğünde yer almasak da mutluyuz, sevinçliyiz, bugünleri bizlere gösteren rabbimize hamd-u senalar olsun. Bu düğünü hayırlı yarınlar için güzel bir başlangıç kılmasını rabbimden niyaz ediyorum. Haklarımızı gasp eden, bu tür zulümleri bizlere reva gören zalimleri Kahhar olan Allah'a havale ediyoruz. O bizi görüyor, bizi biliyor, yardımcı ve vekil olarak Allah bize yeterdir. "

Muhammed Önen, "Özellikle buradan babama ve yanındaki Yufusilere selam yolluyorum. Ben daha 3 yaşındayken babam cezaevine girdi. Babam şimdiye kadar yanımızda olamadı. Şu an ben 22 yaşındayım ve evlendim halen babam yok. Bu zulmü bize reva görenleri Allah'a havale ediyorum. Babamın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istiyorum. Ayrıca düğünümüze icabet eden babamın dava arkadaşları, eş, dostlara ve akrabalardan Allah razı olsun." (İLKHA)

muhammed-onen.jpg

muhammed-onen-001.jpg

abdullah-onen.jpg

abdullah-onen-001.jpg

abdullah-onen-002.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=