Lütfen bekleyin..



“PKK’nin verdiği zarara karşı hükümet projeler üretmelidir”

19 Kasım 2016, 19:26 - Okunma: 1962

PKK’nin bombalı saldırıları yüzünden bölge ekonomisinin zarar gördüğünü söyleyen MÜSİAD Batman Şube Başkanı Özdemir, hükumetin PKK’nin verdiği zararlara karşılık projeler üretmesi gerektiğini söyledi.

PKK’nin bombalı saldırıları yüzünden bölge ekonomisinin zarar gördüğünü söyleyen MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, hükumetin PKK’nin verdiği zararına karşılık hemen fayda esasına dayalı projeler ve paketler üretmesi gerektiğine işaret etti.

PKK’nin şehir içindeki bombalı saldırıları ve aylardır devam eden olayların bölge ekonomisini çok ciddi anlamda etkilediğini söyleyen MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, yatırımcıların yatırımlarını dondurmaması ve bölgeyi terk etmemesi için hükumetin üzerine düşen görevi ivedilikle yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Bölgede PKK’nin özellikle şehir içlerinde yaptığı bombalı saldırılar yüzünden çoğu yatırımcının yatırımlarını dondurduğunu ifade eden Özdemir, PKK’nin patlattığı bombalar gibi hükümetin de ekonominin zarar görmemesi için bomba niteliğinde teşviklerle yatırımcıyı ayakta tutması gerektiğini dile getirdi.

PKK’nin son dönemde bombalı eylemleriyle çok insanın canını yaktığını vurgulayan Özdemir, “Bu saldırılarda birçok insan can veriyor. Tabi insanların öldüğü bir yerde ekonominin zarar görmemesi mümkün değil. Özellikle şehir içlerinde yapılan olaylarda ekonomiye büyük zararlar veriliyor. Bu olaylar hem dışarıdan buraya yatırım yapan yatırımcılara, hem de bizlere çok zarar veriyor. Ekonomi ince ip üzerindedir. Yatırımcılar rahat bir şekilde yatırım yapabilecekleri ortamlar arıyor.” dedi.

Bölgenin son zamanlarda yine olaylarla anıldığını söyleyen Özdemir, “PKK’nin artık bunu görmesi lazım; ölümlerin hiç kimseye zarardan başka yararı olmaz ve maalesef bizde bölge halkı olarak zararlarını görüyoruz. Bu şekilde devam ederlerse görmeye de devam edeceğiz. PKK’nin bir an önce bu tür eylemleri bırakıp ne istiyorlarsa siyaset zemininde aramaları gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

“Hükümet yatırımcıların bu bölgede kalmasını sağlamalıdır”

Olaylardan dolayı yatırımlarını donduran yatırımcıların zarar görmemesi için hükümete büyük görevler düştüğünü kaydeden Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yatırımcılar güvenli liman arıyor. Yatırımcı tüm gücünü koyduğu bölgede bir bomba patladığı zaman iş yapamaz hale gelir. Nitelikli eleman orada duramaz hale gelir. Hükümetin acil eylem planı çerçevesinde PKK’nin yaptığı bütün zararlara karşılık hemen fayda esasına dayalı projeler ve paketler üretmesi lazım. Hükümet yatırımcıların bu bölgede kalmasını sağlamalıdır. PKK’nin verdiği zarar nasıl bir bombayla oluyorsa, hükümet te bir bomba niteliğinde paketler ve teşviklerle bunu bertaraf edecek şekilde ivedilikle paketleri hayata geçirmesi gerekiyor. Başbakanın açıkladığı anahtar teslim fabrikaların hayata geçirilmesi gerektiğini ve bu şekilde az da olsa insanların olaylardan uzaklaşacağını düşünüyorum.”

“Olaylar yüzünden kapanan, açmayan ve sermayesini bekleten yatırımcı var”

Bölgede PKK’nin saldırıları yüzünden bazı yatırımcının yatırımlarını dondurduğunu ve bazılarının da yatırımlarını geri çektiğini söyleyen Özdemir, “Olaylar yüzünden kapanan fabrikalar var, açmayan var, yatırım yapıp da sermayesini bekleten var. Bizler bile varız. Aslında güzel bir hava olursa dışarıdaki yatırımcıya bile gerek yok. Bölgedeki yatırımcılar bile burada yatırım yapabilecek durumda. Devletin verdiği teşviklerle bunu rahat bir şekilde hayata geçirebilecek konumda ve güçteler. Çözüm sürecinden sonra tekrar bu olayların başlaması insanları ürkütüyor, onları hayatlarından bezdiriyor ve hayatlarını idame ettirdiği bölgeden maalesef uzaklaşmak zorunda bile bırakıyor.” ifadelerini kullandı.

“Belediyenin şu an yaptığı hizmetlerden memnunuz”

PKK’nin çukur ve barikat siyasetine destek verdikleri gerekçesiyle belediyelere kayyum atanması konusuna da değinen Özdemir, şunları söyledi:

“Birçok ilde olduğu gibi Batman iline de kayyum atandı. Yaklaşık 2 buçuk aydır Batman’a kayyum atanmış ve Batman’da artık biz diyebiliyoruz ki belediye iş yapıyor. Belediyeciliğin ne olduğunu artık insanlar görebiliyor. İnsanlar başta kayyum denildiği zaman her ne kadar tepkili olsalar bile şimdilerde kayyum için geç kalındığını söylüyorlar. Bundan sonraki süreçte de belediyeciliğin siyaset yeri değil, hizmet yeri olduğunun bilinmesi ve halkın da bu anlamda bilinçlenmesi gerekiyor. Belediyenin şu an yaptığı hizmetlerden memnunuz ve bu hizmetlerin daha da iyi hale gelmesi için de elimizden bir şey gelirse kayyumla paylaşırız, paylaşıyoruz da. Çünkü amacımız birdir, memleketin daha güzel hale gelmesidir. Halkımızın daha iyi hizmet alması için elimizden ne geliyorsa desteğimizi sunacağız.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=