Lütfen bekleyin..



Aksoy, sanat engel tanımaz etkinliğine katıldı

22 Kasım 2016, 09:06 - Okunma: 3750

Batman Belediyesi Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy, ‘Sanat Engel Tanımaz’ konulu etkinliğe katıldı. Batman Belediyesi Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy, ‘Sanat Engel Tanımaz’ konulu etkinliğe katıldı.

Batman Belediyesi Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy, Down Sendromlu Melekler Derneği’nin düzenlemiş olduğu ‘Sanat Engel Tanımaz’ konulu etkinliğe katıldı. İl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Slayt gösterimi ile başlayan etkinliğin ardından bir konuşma yapan Aksoy, ‘’ Bu küçük salonda çok anlamlı ve güzel bir toplantı oldu. Hem çok duygulandım hem de bir kez daha düşündüm. Artık ülkemizde Down Sendromlu olmak hakikaten eskisinden farklı bir durum. Eskiden Down Sendromlular farklı görünürdü ama son yıllarda görüyorum ki onlar artık içimizde, bizimle birlikte ve biz artık onları toplum olarak yadsımıyoruz. Toplum olarak yaşıyoruz ve evimizde, kentimizde, ülkemizde, dünyada biz bir aileyiz. Bir bütün olarak yaşamak durumundayız çünkü ailenin içerisinden bir parçayı çekerseniz zaten o aile, aile olma özelliğini yitiryor’’ dedi. 
‘’Niçin onlar kadar başarılı olamıyoruz diye kendimize sormalıyız’’
Down Sendromlu Melekler Derneğinin Belediyenin kardeş derneği olduğunu söyleyen AKSOY, ‘’Bundan sonra hem bireysel olarak hem kurumsal olarak maddi ve manevi olarak derneğin yanında olacağız. Bugün yapılan etkinlikten bir ders çıkardım. Genetik olarak bir farklılık var. Genetik bir farklılığı olan aslında bir dezavantaj olarak görünen bu durumda Down Sendromlular o kadar güzel şeyler yapıyorlar ki, o kadar büyük başarılara imza atmışlar ki hiçbir farklılığı olmayan bizler bence kendimizi bir daha sorgulamalıyız. Acaba Down Sendromlular bu başarılara imza atarken niçin onlar kadar başarılı olamıyoruz diye kendimize sormalıyız’’ ifadelerini kullandı. 
Konuşmanın ardından Aksoy’a üzerinde ‘Down Dostu’ yazılı sticker verildi. AKSOY, etkinlik sonunda Down Sendromlu Melekler tarafından çekilen fotoğrafları görmek için sergiyi gezerek Kültür Merkezinden ayrıldı. 

sanat-engel-tanimaz.jpg

sanat-engel-tanimaz-001.jpg

ertug-sevket-aksoy.jpg

sanat-engel-tanimaz-002.jpg

sanat-engel-tanimaz-003.jpg

sanat-engel-tanimaz-004.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=