Lütfen bekleyin..



Belediyenin halkevleri kütüphanelere dönüştürülüyor

25 Kasım 2016, 21:28 - Okunma: 1834

Batman’da Belediyeye bağlı olarak eski yönetim tarafından çeşitli faaliyetlerde kullanılan halkevleri, kütüphane ve etüt merkezlerine dönüştürülerek çocuklara ve gençlere eğitim alanı haline getiriliyor.

Batman’da Belediyeye bağlı olarak eski yönetim tarafından, sportif ve kültürel çalışmalar gibi faaliyetlerde kullanılan halkevleri, İçişleri Bakanlığı’nca Belediyeye atanan kayyum yönetimi tarafından kütüphane ve etüt merkezlerine dönüştürülerek çocuklara ve gençlere eğitim alanı haline getiriliyor.

Batman merkez Beşevler Mahallesi’nde bulunan Edip Solmaz Halkevi, Huzur Mahallesi’ndeki Ahmet Kaya Halkevi ve Petrolkent Mahallesinde bulunan Mehmet Sincar halkevi kütüphane ve etüt merkezlerine dönüştürülecek.

Batman Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, bu kütüphane ve etüt merkezlerinin TEOG, okul, üniversite ve kolej sınavlarına hazırlık amacıyla 2 adet kurs sınıfı, salon ve kütüphaneden oluşacağı belirtildi.

Açıklamada, bu dönüşümün amacının çocuklara ve gençlere eğitim alanı oluşturarak topluma kazandırmak ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak olduğu belirtildi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=