Lütfen bekleyin..



2017 Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nın tarihi açıklandı

25 Kasım 2016, 21:42 - Okunma: 2735

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlen Kutlu Doğum Siyer Sınavı bu yıl 29 Ocak 2017 tarihinde yapılacağı açıklandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlen Kutlu Doğum Siyer Sınavı bu yıl 29 Ocak 2017 tarihinde yapılacağı ve dereceye girenlerin Umre ile 1001 çeşit ödül verileceği açıklandı.

"O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenecek Kutlu Doğum Siyer Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörlerinden Feyzi Aydın, "Her yıl Kutlu Doğum Siyer Sınavını farklı kampanyalarla düzenlediklerini belirterek, asıl gayelerinin Hz Muhammed'in hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğunu söyledi.

Aydın, 28 Umre ödülü ve bin bir çeşit hediyelerin verileceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nın başvuruları 28 Kasım 2016 tarihinde başlayacağı ve 14 Ocak 2017 tarihine kadar devam edileceği bilgisini verdi.

"Yarışma dört kategoride ve yazılı test usulü ile yapılacak"

Yapılacak sınavla ilgili olarak detaylı bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Sınav Komisyon Üyesi Emin Sütçü, "Türkiye genelinde faaliyet gösteren birçok İslami sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2017 yılında 6'ncı kez 'Türkiye Geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı' düzenlenecektir. Yarışma dört kategoride ve yazılı test usulü ile yapılacaktır. Geçen sene yaklaşık 100 bin katılımcının yer aldığı bu sınavda inşallah bu sene katılımın yüz binleri bulacağına inanıyoruz. Yarışma dört kategoride ve yazılı test usulü ile yapılacaktır." dedi.

Kategoriler ve sorumlu olunan kitaplar

Düzenlenecek sınavın kategori ve sorumlu kitap hakkında da bilgi veren Sütçü, daha sonra şunları kaydetti:

"1'nci ve 2'nci Kategori: Semere Yayınlarından çıkan 'Hz. Muhammed(sav)' adlı kitap,

3'üncü Kategori: Lise öğrencileri veya 1999-2002 doğumlular Semere Yayınlarından çıkan 'Rehberimiz Hz. Muhammed(sav)' adlı kitap.

4'üncü Kategori: Yetişkinler (1998 ve daha eski doğumlular) Semere Yayınlarından çıkan 'Âlemlere Rahmet Peygamber Efendimizin(sav) hayatı' adlı kitap"

"Sınav, başvurusu 28 Kasım 2016 ile 14 Ocak 2017 tarihleri arasında"

Başvuru koşulları ve genel bilgiler hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Sınav Komisyon Üyesi Hamdin Aslan, ise şunları kaydetti: "Sınav, başvuru işlemleri 28 Kasım 2016 ile 14 Ocak 2017 tarihleri arasında web sayfasından veya Peygamber Sevdalıları Platformunca belirlenen sınav merkezlerinde yapılacaktır. Başvuru tamamlandıktan sonra adaya, başvurusunun onaylandığına dair mesaj gönderilebileceği gibi adayın kendisi de başvuru durumunu ve bilgilerini internet adresinden kontrol edebilecektir. Siyer Sınavında her kategori için belirlenen sınav kitabı, Peygamber Sevdalıları Platformunca belirlenen yerlerden/noktalarından temin edilecektir."

Sınav tarihini de açıklayan Aslan, "Sınav, Peygamber Sevdalıları Platformunca belirlenen ve web sayfasında yayınlanacak olan il, ilçe, belde ve köy sınav merkezleri olmak üzere tüm merkezlerde 29 Ocak 2017 Pazar günü 10.00 -12.00 saatleri arasında erkek/bayan ayrı ayrı salonlarda olmak üzere tek oturumda aynı anda yapılacaktır. Ayrıca yarışmacılara sınava girecekleri yerler E-Posta/SMS yolu ile bilgilendirme yapılabilecektir." dedi.

28 umre ödülü ve 1001 hediyelerin kategorilere dağılımı

Dereceye girenlerin ödülleri kategorilerine göre verileceğine dikkat çeken Aslan, tüm ödüllerle ilgili şunları kaydetti:

-Birinci kategori ödülleri; 6 adet dizüstü bilgisayar, 10 adet bisiklet, 10 adet tablet, 18 adet kol saati, 202 adet eşarp veya futbol topu verilecek.

-İkinci kategori ödülleri; 15 adet dizüstü bilgisayar, 30 adet bisiklet, 27 adet tablet, 30 adet kitap seti, 195 adet kol saati, 153 adet eşarp veya futbol topu verilecek.

-Üçüncü kategori ödülleri; 4 yarışmacı velisiyle beraber (8 kişi) umre, 16 adet dizüstü bilgisayar, 20 adet yarım altın, 20 adet tablet, 20 adet çeyrek altın, 60 adet kitap seti ve 60 adet kol saati verilecek.

-Dördüncü kategori ödülleri; 20 kişi umre ödülü, 6 adet dizüstü bilgisayar, 6 adet yarım altın, 6 adet çeyrek altın ve 62 adet kitap seti verilecek.

Yarışmayla ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntıların  http://www.peygambersevdalilari.com ve http://www.siyersinavi.com web sayfasında yayınlanacağını söyleyen Aslan, kendilerine siyersinavi@gmail.com E-posta adresiyle de iletişime geçilebileceğini söyledi. (İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=