Lütfen bekleyin..



Batman’da “Sabah namazı buluşmaları” sürüyor

27 Kasım 2016, 17:21 - Okunma: 1859

Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamaya koyduğu “Sabah Namazı Buluşmaları” kapsamında, Batman’daki vatandaşlar bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamaya koyduğu “Sabah Namazı Buluşmaları” kapsamında Batman İl Müftülüğünün organizesiyle çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu vatandaşlar, sabah namazında bir araya geldi.

Merkez Çamlıtepe Camiinde kılınan sabah namazına İl Müftüsü Turgut Erhan, Müftü Yardımcısı Ahmet Duran, müftülük çalışanları ve cami müdavimleri katıldı.

Sabah namazı öncesi Hıvzullah Kavak hoca Kur’an-ı Kerim okudu, ardından sabah namazı kılındı.

Yapılan tesbihatlardan sonra İl Müftüsü Turgut Erhan yaptığı konuşmada Müslümanların sabah vakitlerinde yan yana gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

İnsanın yaratılış gayesini ibadet olduğunu hatırlatan Erhan, “Bizim yaratılış amaç ve gayelerimizden bir tanesi, yaratan, yaşatan, doğuran, öldüren ve rızık veren bir olan Allah olduğunu idrak etmektir.” dedi.

Kur’an-ı Kerim ile sünnetten öğrenmemiz ve insanlara yayacağımız en önemli erdemin, güzel ahlak ve tevhit inancına bağlı kalmak olduğunu ifade eden Erhan, devamında şunları söyledi: “Hz. Adem’den (as) Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) gelene kadar bütün peygamberlerin ve gönderilen bütün kitapların ana gayesi bir olan Allah’ı bilebilmektir. İmtihana dönük olarak itaat ve ibadetlerimizi yapmalıyız. Yapmış olduğumuz ibadetin hayata yansıması ve göstergesi güzel ahlaktır. Hiç şüphesiz bizim, hayata aktarabileceğimiz, Allah’ın kelamından, Hz. Muhammed’in (sav) sünnetinden öğrendiğimiz ve insanlara yayacağımız,  kendi yaşantımızda göstereceğimiz en önemli erdem güzel ahlaktır.”

İl Müftülüğünce organize edilen “Sabah Namazı Buluşmaları”nın uygulanmaya devam edeceği bildirildi. (M. Sait Çelik-  İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=