Lütfen bekleyin..



"İHL’lerin ismi İslam Kolejleri olarak değiştirilebilir"

01 Aralık 2016, 20:20 - Okunma: 2848

Batman TP Fatıma Zehra Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi tarafından, "Geçmişten Günümüze İmam Hatiplerde İlim, Sanat ve Edebiyat" konulu konferans düzenlendi.

Batman TP Fatıma Zehra Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi yönetimi tarafından "Geçmişten Günümüze İmam Hatiplerde İlim, Sanat ve Edebiyat" konulu konferans düzenlendi.

Fatıma Zehra Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Batman Üniversitesi Yar. Doç. Dr. Mehmet Emin Ertan, Batman TP Fatıma Zehra Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdurrahman Yakut, öğretmenler ve proje sınıfı öğrencileri katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan Yar. Doç. Dr. Mehmet Emin Ertan, katılımcılara kendi dönemindeki imam hatiplerin ve yaşam koşullarının zorluğunu anlatarak tavsiyelerde bulundu.

"Herkesin İslam'a ihtiyacı var"

Kendi dönemindeki İmam Hatip Liselerinin zorluklarını ve anılarını anlatan Ertan, "Güzele güzel demek iltifat değildir. Kötüye kötü demek hakaret değildir. Bazı sözlerle iltifat, tevazuu kabul etmektir. İçinde bulunduğunuz ortamın yenilerini görüp gevşerseniz, ideallerinizi küçültürseniz, basit idealler peşinde koşarsanız size yazık olur. Kabiliyetinize, yeteneğinize ve fırsatlarınıza yazık olur. Ne için İmam Hatip Liseleri üzerinde duruyoruz? İmam hatip liselerinin isimleri İslam kolejleri olarak veya İslam ilim kurumları olarak değiştirilebilir. Herkesin İslam'a ihtiyacı var. İmam hatip denildiği zaman sadece ‘hitap edenle imamlık yapan’ ifadesinin sınırları içerisinde anlaşılmasın diye, bir düzenleme yapma ihtiyacı vardır."dedi.

"İslam'ın bize emrettiği ilk emir ‘Oku’dur"

Eğer gayret ve sabır varsa başarılamayacak hiç bir işin olamayacağını ifade eden Ertan, "Bizim zamanımızda çok dâhi öğrenci arkadaşlarımız vardı. Bu arkadaşlarımız bizimle beraber okulda çok başarılı bir zaman geçirdiler. Ama ileriye ait projeleri olmadığı için onlara yazık oldu. Bizim birinci temelimiz araştırmak ve ilimdir. İslam'ın bize emrettiği ilk emir okudur. Dolayısıyla ölünceye kadar okuyacağız." şeklinde konuştu.

İmam hatiplilerin başarısını çekemeyenlerin engel olduklarını söyleyen Ertan, son olarak şunları kaydetti:

"Biz imam hatipliler olarak karşılıklı bilgi yarışmalarında Türkiye'de geçilmeyen okullar olmuştuk. Öyle oldu ki bizim dönemimizde radyoda yayınlanıyorduk. Türkiye yarışmalarımızı dinliyordu. Bir, iki, dört, beş baktılar ki imam hatipler elinden bu başarıyı almak mümkün değil, en iyisi kaldıralım dediler ve kaldırdılar. Kaldırdılar ama bizi kaldıramadılar. Çünkü biz ayaklarımızın üzerinde yürüyerek,  gayret ederek ve sabrederek yürüdük. Bugünkü aklınız ve imkanınızla buna uygun bir sorumluluğunuz var. O zaman siz yarını düşünürken ve planlarken yeteneğinizi ve imkanlarınızı dikkate alacaksınız. Hiç bir nefse kavrayamayacağı yük verilmemiştir."

Yar. Doç. Dr. Mehmet Emin Ertan’ın konuşmasının ardından program, soru- cevap bölümüyle devam etti. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Etiketler : imam hatip, okul, isim, değişiklik,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=