Lütfen bekleyin..



Sason'da Meslek Yüksek Okulu faaliyete geçsin!

05 Aralık 2016, 15:01 - Okunma: 3029

HÜDA PAR Sason ilçe Başkanı Naif Seyitoğlu, yıllardır SAson MYO'nun hayata geçirilemediğini belirtti.

HÜDA PAR Sason ilçe Başkanı Naif Seyitoğlu, Batman Üniversitesine bağlı Sason Meslek Yüksek Okulunun bir an önce faaliyete girmesi gerektiğini söyledi.

Batman Üniversitesi tarafından 2012 yılında açılacağı sözü verilen Sason Meslek Yüksek Okulunun yıllardır faaliyete girmediğini söyleyen Sasonlular, SMYO binası için Jandarma Taburu'nun boşaltıldığını, ancak şu ana kadar bir çalışma yapılmadığı belirttiler.

Açılmayan SMYO'ya geçici müdür olarak Doç. Dr. Zeki Argunhan atanmıştı. Şimdi ise Doç. Dr. Hüseyin Aydın atandığı öğrenildi.  

Yaşanan bu duruma tepki gösteren HÜDA PAR Sason ilçe Başkanı Naif Seyitoğlu, yıllardır yüksekokulun hayata geçirilemediğini belirtti.

Seyitoğlu, "Sason ilçemizin daha önce yüksekokulla ilgili bir talebi vardı. Temmuz 2012'de Batman Üniversitesi bu taleple ilgili olumlu baktı. Mayıs 2013'te bu talep resmi olarak kabul edildi ve aktif olduğu açıklandı. O günden bu güne Sason Meslek Yüksek Okuluyla ilgili en ufak bir gelişme yok. Sason halkı bu haberi taktir ile karşılamıştı. Ancak bugüne kadar bununla ilgili bir adım atılmadı ve bir gelişme olmadı. Binası dahi yapılmadı. Sason Meslek Yüksek Okuluyla ilgili yetkililerden bir açıklama bekliyoruz. Faaliyete geçmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz. Bizim talebimizdir Sason halkının buna ihtiyacı ve beklentisi vardır. Yetkililerin bir an önce bu sorunu gidermelerini bekliyoruz." dedi.

Konu hakkında görüştüğümüz yetkililer, "SMYO için çalışmaların devam ediliyor ve rektörlük seçimlerinin ardından çalışmalar hızlandırılacak. Rektörlük seçimlerinden sonra bina yapımı bitimine kadar geçici bir binada Organik Tarım Programı yapılacak. Zamanla gerek görüldükçe diğer bölümlerde açılacak. SMYO açıldığı takdirde Sason ilçesinin gelişimine katkı sunacaktır." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)  

sason-meslek-yuksek-okulu.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=