Lütfen bekleyin..



Hasankeyf hak sahipliği çalışmaları sonuçlandı

09 Aralık 2016, 01:47 - Okunma: 1689

Batman’da Ilısu Barajı ve HES Projesi’nden etkilenen ailelerin yeni Hasankeyf yerleşim alanına nakilleri konusunda hak sahipliği çalışmaları sonuçlandı.

Batman Hasankeyf İlçe Kaymakamlığı, Ilısu Barajı ve HES Projesi’nden etkilenen ailelerin yeni Hasankeyf yerleşim alanına nakilleri konusundaki hak sahipliği çalışmalarının sonuçlandığını açıkladı.

İlçe Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven başkanlığında yapılan toplantıda, ev hak sahipliği için 710, işyeri için 119 kişinin başvurusunun kabul edildiği belirtildi.

Baygüven, ailelerin yeni yerleşim alanına nakilleri, hak sahiplikleri ve borçlandırılmalarına ilişkin usul ve esaslarla ilgili bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarının görev, yetki ve sorumluluklarının belirlendiğini söyledi.

Bu kapsamda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hak sahipliği ilanına çıkıldığını dile getiren Baygüven, 30 gün süreyle alınan müracaatların sona erdiğine değindi.

2 bin 112 müracaat dosyasının Bakanlar Kurulunun kararları çerçevesinde değerlendirilerek sonuçlandırıldığını ifade eden Baygüven, “Komisyon çalışmaları sonucunda Hasankeyf’in önündeki en büyük engel olan hak sahipliği çalışmaları sona erdi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ev hak sahipliği için 710 kişi, işyeri için 119 kişinin başvurusu kabul edilerek, hak sahibi olarak belirlenmiştir. Bakanlar Kurulu karına göre şartları tutmayıp hak sahibi olamayan ve mağdur olacaklar için ayrı bir çalışma yapılarak valilik ve bakanlıklar nezdinde takip edilecek. Bu vesileyle yaklaşık üç ay boyunca yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür eder, hak sahipliği çalışmasının Hasankeyf halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=