Lütfen bekleyin..



“Dolarını Boz Oyunu Boz!”

09 Aralık 2016, 15:22 - Okunma: 2861

TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, 15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olamayanların Türkiye’ye ekonomik yaptırımlar uyguladıklarını belirterek, buna karşın “Dolar yerine TL kullan” kampanyasına bütün bileşenleriyle destek verdiklerini söyledi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği TÜMSİAD Genel Merkez YKÜ, Doğu-G.Doğu Bölge ve Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, “Dolar yerine TL kullan” kampanyası ile ilgili olarak görüştük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı kampanyayı desteklediklerini belirten Yeşilyurt,  “15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olamayan hain yapılar ve bunların esas sahipleri dış güçler bu sefer Türkiye’yi kendi arzu ettikleri noktaya getirebilmek adına ekonomik yaptırımlar uygulamaya başladılar.” dedi.

 

ABD’deki seçimlerde alınan sonucun Avrupa’da hüsranla karşılanması ve ABD başkanının henüz oturmamasından dolayı kurda dalgalanmalar yaşandığına dikkat çeken Yeşilyurt, “Bir yandan ABD’deki seçimlerde alınan sonucun Avrupa’da hüsranla karşılanması, ABD başkanının henüz oturmamasından dolayı kurdaki dalgalanmalar, bir yandan da Avrupa’nın Türkiye’ye olan ciddi baskısından dolayı Türkiye de olan kur dalgalanması biz sanayicileri ciddi anlamda etkiledi. Çünkü ürettiğimizin ürünlerin çoğu maliyeti döviz bazındadır.” şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dövizdeki bu dalgalanmaya karşı milli para vurgusu yaparak Türkiye genelinde bir kampanya başlattığına değinen Yeşilyurt, “Bu oyunlara karşı Cumhurbaşkanımız milli para vurgusu yaptı. Türkiye genelinde böyle bir kampanya başlattılar. Darbe girişimin mali ayağını bertaraf edebilmek adına bizde genel merkezimizin yürüttüğü; “Dolarını boz oyunu boz” slogan ve hastagını kullanarak, bütün bileşenlerimizle bu kampanyaya destek verdik. Kendimiz, bütün eş dostlarımıza bunu yayarak dövizlerimizi

TL’ye çevirip en azından psikolojik bir baskıya psikolojik bir etkiyle cevap verdik.” ifadelerini kullandı. 

nezir-yesilyurt-001.jpg

 

Kaynak: Hür24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=