Lütfen bekleyin..



Batman'da Halep için gıyabi cenaze namazı ve yardım!

09 Aralık 2016, 21:05 - Okunma: 2351

Suriye’nin Halep şehrinde rejim ve Rusya tarafından yapılan katliamlara tepkiler sürüyor. Batman’da İslami STK’lar öncülüğünde, Cuma namazının ardından Halep’te yapılan saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Halep’te yapılan saldırılarda hayatını kaybedenler için Batman'da Cuma namazının ardından camilerde gıyabi cenaze namazı kılınıp, yardım toplandı.

Batman’da camilerde İslami STK’lar öncülünde bir araya gelen vatandaşlar, Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından özelde Halep, genelde İslam coğrafyasında zulme uğrayan Müslümanlar için ellerini semaya kaldırarak dua etti.

Cuma namazının bu haftaki konusu ise Halep oldu. Halep’te yaşanan katliamlara dikkat çekilirken, Diyanet İşleri Başkanlığı, “Halep’te İnsanlık Ölmesin!” başlığıyla hutbesine yer verdi.

Ulu Cami imamı Abdullah Sav hutbesinde Halep’teki vahşeti şöyle anlattı: “Bir şehir düşünün; insanların evlerine bombaların, sofralarına açlığın düştüğü. Bir şehir düşünün; kimyasal silahların acımasızca insanların üzerinde denendiği. Bir şehir düşünün; kadın, çocuk, yaşlı demeden her gün onlarca masumun hunharca katledildiği. Bir şehir düşünün; mazlumların, mağdurların feryadının her an arş-ı Rahman’ı titrettiği. Bir şehir düşünün; hastanelerin ağır bombardıman altında yıkıldığı. Çaresizlikten yaralıların tedavi edilemediği. İlaca hasret bekleyen hastaların yardım çığlığının, sokaklarda yankılandığı. Bir şehir düşünün; yiyecek ekmeğin, içecek suyun, sığınılacak bir evin bulunmadığı. İnsanların soğuktan donarak can verdiği.”

“İslam beldeleri harabeye dönüyor, topraklar feryat, kan ve gözyaşına doydu”

“İşte bu şehir, asırlardır gönül bağımızın olduğu Halep’tir” diyen Sav, bugün Halep’te bir medeniyet, bir tarih, bütün insanlığın gözü önünde yok edildiğini söyledi.

Hutbesinde kadim şehrin, insanlarıyla birlikte haritadan silindiğine dikkat çeken Sav, “Sözün tükendiği noktadayız. İnsanlık olarak tarihin en büyük acılarından birisine, tarifi imkânsız üzüntülere şahit oluyoruz. Egemen güçlerin bölgemizdeki hırs, menfaat ve iktidar kavgası uğruna İslam beldeleri harabeye dönüyor. Bir adım ötemizdeki topraklar feryat, kan ve gözyaşına doydu. Sınırımızın bittiği yerde şiddet ve nefret başlıyor. Soralım şimdi hep birlikte kendimize; zalimler, zaferler devşirirken, mazlumlar tel örgüler önünde beklerken biz susacak mıyız? Kudret sahipleri karşısında dünya Müslümanları olarak sadece yutkunacak mıyız? Buğzetmekle, kahretmekle, ağlayıp, sızlanmakla mı yetineceğiz? Elbette hayır. Bizler mazlumların sesi, mağdurların ümidi olmaya devam edeceğiz. Devam edeceğiz ki, insanlık ölmesin.” diye konuştu.

“Bize Halep’i yaşatmak, yine insanlığın ölmediğini haykırmak düşüyor”

Halep için yardım kampanyasının başlatıldığını ve herkesi bu kampanyaya destek vermeye çağıran Sav, son olarak şunları söyledi: “Bizler, Halep’ten yükselen ve yüreklerimizi dağlayan çocuk çığlıklarını, annelerin çaresiz feryadını, babaların, yaşlıların ah-u eninlerini elbette duyacağız. Duyacağız ki insanlık ölmesin. Bizler, Halep’ten son bir ümitle bize uzanan elleri elbette boş çevirmeyeceğiz. Çevirmeyeceğiz ki insanlık ölmesin. Bugün bize Halep’i yaşatmak, yine insanlığın ölmediğini haykırmak düşüyor. Kardeşlerimize yalnız olmadıklarını göstermek, onlara bir umut ışığı olabilmek düşüyor. “Halep’te İnsanlık Ölmesin!” çağrısıyla başlatılan kampanyaya desteklerinizi bekliyoruz.”

Cuma namazının ardından tüm camilerde olduğu gibi Ulu Camide de Halep için yardım toplandı. (İLKHA) 

halep-icin-giyabi-cenaze-namazi.jpg

halep-icin-giyabi-cenaze-namazi-001.jpg

halep-icin-giyabi-cenaze-namazi-002.jpg

halep-icin-giyabi-cenaze-namazi-003.jpg

halep-icin-giyabi-cenaze-namazi-004.jpg

ulu-cami-imami-abdullah-sav-.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=