Lütfen bekleyin..



Vali Ahmet Deniz’den "Dünya İnsan Hakları Günü" Mesajı

09 Aralık 2016, 21:10 - Okunma: 4487

"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle mesaj yayımlayan Batman Valisi Ahmet Deniz, insan haklarının temel değerlerini tahrip eden ırkçılık, ayrımcılık, nefret ve hoşgörüsüzlüğün günümüzün en önemli sorunları olmaya devam ettiğini söyledi.

Batman Valisi Ahmet Deniz "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Deniz, insanların doğuştan hür ve eşit olduğu hakikatine dayanan Evrensel Beyannamenin kabul edildiği tarih olan 10 Aralık'ı,  Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlandığını kaydetti.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi”nin kabul edilmesi ile temel insan hak ve hürriyetlerinin koruma altına alınmasına ilişkin uluslararası düzeyde ilk somut adım atıldığını hatırlatan Vali Deniz, "Bu bildirge ve sözleşmeleri imzalayarak taraf olan ülkeler, kişinin doğuştan elde ettiği vazgeçilmez, dokunulmaz ve devredilemez hak ve özgürlüklere sahip olduklarını kabul etmişlerdir. Aynı yıl içerisinde bu düzenlemeyi ilk onaylayan ülkeler arasında yer alması ile ülkemiz, bu konudaki duyarlılığını ortaya koymuştur. Devletimiz bu anlayışı, “Hukuk Devlet” olma ilkesi içerisinde hayata geçirmiştir. Bu çerçevede her türlü ayrımcılığı, anayasal ve hukuksal düzenlemelerle yasaklayarak, her bir ferdini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı kabul etmiş ve insan hakları normlarını sağlama sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir." dedi.

Açıklamasının devamında Vali Deniz, milletimizin dünyanın neresinde olursa olsun, zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı şiar edinmiş bir millet olduğunu belirterek, "Hoşgörü, kardeşlik, sevgi ve dayanışma konusundaki tarihsel birikim ve deneyimlerimizle; insan haklarının evrensel bir gerçekliğe dönüştürülebilmesinde öncü ve etkin rol oynayabilecek örnek tecrübelere sahibiz." ifadelerini kullandı.

İnsan haklarının temel değerlerini tahrip eden ırkçılık, ayrımcılık, nefret ve hoşgörüsüzlük günümüzün en önemli sorunları olmaya devam ettiğine vurgu yapan Vali Deniz şöyle devam etti: "Suriye ve Irak’taki savaş ve çatışmalardan kaçarak ülkemize sığınan 3 milyonu aşkın insan bunun en somut göstergelerinden sadece biridir"

Vali Deniz açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi:

"Bu topraklar kardeşlik hamuruyla yoğrulmuştur. İslamın ve İnsanlığın son kalesi olan Ülkemizde, birlik ve beraberlik ruhuyla Vatanımıza, Bayrağımıza ve Demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz. 

İnsan Hakları Günü’nün dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdur insanlar başta olmak üzere tüm insanlık için daha fazla eşitlik, özgürlük ve adalet dolu günlerin yaşanmasına vesile olmasını temenni ediyorum."

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=