Lütfen bekleyin..



Dolara karşı altın satışları arttı

10 Aralık 2016, 17:45 - Okunma: 3285

Batmanlı kuyumcular, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doları altına çevirme çağrısı üzerine vatandaşların ellerindeki doları bozdurarak altına yöneldiğini belirttiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yastığın altında dövizi olanlar parasını altına, TL’ye dönüştürsün” çağrısı Batman’da kuyumcu piyasasında hareketlilik oluşturdu. Kuyumcular, çağrının ardından ellerindeki doları bozduran vatandaşların, yüksek miktarda altın alımına başladığını söylediler.

Erdoğan’ın dövizi olanların parasını bozdurup altın ya da TL’ye çevirme çağrısı tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da yankı buldu. Çağrının ardından hareketlilik yaşanan altın piyasasında Batmanlı kuyumcular, eskiye nazaran vatandaşların doları bozdurup daha fazla altına yöneldiğini ve altın satışlarının büyük oranda arttığını ifade ettiler.

Kuyumcu Faysal Tuncer, “Doların düşmesi her halükarda hepimiz için iyidir. Biz de daha fazla düşmesini bekliyoruz. Doların düşüşüyle haliyle herkes bir nebze olsa da rahatladı. İnşallah daha da düşer. Cumhurbaşkanımızın çağrısı destek aldı. Doların düşüşü altında da düşüş yaptı, altında düşüş yapınca haliyle kendi kârları için bile olsa vatandaşlar gelip altın alıyorlar.” dedi.

“Millet dolarını bozdurup alına yatırım yapıyor”

Bir başka kuyumcu İsmet Koç ise halkın dolar bozdurup altına yöneldiğini belirterek, “Vatandaşlarımız şu an altına yatırım yapıyor. Rağbet çoktur. Cumhurbaşkanımızın çağrısının ardından millet gelip dolarını bozuyor. Hemen hemen kimsede dolar kalmadı. Bu da piyasayı olumlu etkiliyor. Dolar 3 bin 560’a çıktı, çağrıdan sonra 3 bin 350’ye geldi. Şu anda herkes altına yatırım yapıyor. Millet parasını altına yatırması daha iyidir.” diye konuştu.

“Altın alımında eskiye nazaran yüzde 50 artış var”

Eskiye nazaran altın piyasasının çok daha fazla hareketlendiğini vurgulayan kuyumcu Talip Ayaz da şunları söyledi:

“Şu anda millet dolarlarının hepsini bozuyor. Dolar hemen hemen yüzde 90 piyasadan silindi. Şu anda altının ONS’u da çok düşük. Şu anda altın almak fırsattır. Vatandaşlardan dolarını bozmaya çağırıyoruz. Dolarını bozduran vatandaşlar şu anda altına almaya geliyorlar. Altın alımında eskiye nazaran yüzde 50 artış var. Geçen aylarda biraz düşüktü, şu an mesela yüklü almaya başladılar. Daha önce 10-20 gram alınıyordu, şu an 100-300 gram alımlar başlandı. Halk dolarlarını bozup, altına çeviriyor. Bu da bizi olumlu etkiliyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doları altına, TL’ye çevirme çağrısına destek verdiklerini belirtti. Tüm dövizini TL’ye çevirdiğini söyleyen Şeyhmus Ürük, “Benim dolarım, eurom ne varsa paraya çevirdim. Sayın başkanımız sağ olsun, Allah yardımcımız olsun.” dedi. (M.Fatih Akgül, M.Sait Çelik-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=