Lütfen bekleyin..



Batman’da PKK ve MLKP Operasyonu

15 Aralık 2016, 23:44 - Okunma: 2198

Batman’da yapılan PKK ve MLKP operasyonunda toplam 24 kişi gözaltına alındı.Batman’da yapılan PKK ve MLKP operasyonunda toplam 24 kişi gözaltına alındı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen iki ayrı soruşturmada PKK ve MLKP operasyonunda 24 kişinin gözaltına alındığı 13 kişinin de arandığı belirtildi.

PKK,YDGH ve MLKP operasyonu ile ilgili olarak Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında MLKP (Marksist-Leninist-komünist Partisi) terör örgütü ile PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-PH içerisinde faaliyet gösteren şahıslara yönelik 14.12.2016 günü İl Emniyet Müdürlüğünce 6 adrese eş zamanlı yapılan operasyon sonucu; 3 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup 3 şahsın da yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız av tüfeği 2 adet kurusıkı silah çok sayıda cep telefonu-sim kart ve örgütlere ait doküman ele geçirildi.”

 

Batman Valiliği’nden ilçelerde yapılan PKK operasyonları ile ilgili olarak ta şu ifadeler kullanıldı:

 

“Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi maksadıyla, bölge halkımızın da desteğiyle bölücü terör örgütü ile mücadeleye aralıksız olarak devam edilmektedir.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda; 14 Aralık 2016 tarihinde BTÖ işbirlikçi / yardım ve yatakçıların yakalanması amacıyla; Batman il Merkez, Sason, Gercüş ve Hasankeyf ilçelerinde (34) ayrı adreste yapılan operasyon neticesinde, (21) şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, (13) şahsın yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir.

Yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu,  Cd., bilgisayar, fotoğraf makinası, sim kart, tablet, (hard disk, Dvd., flash bellek, telsiz ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelere Cumhuriyet Başsavcının talimatı ile el konulmuştur.

Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen tüm faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir.”

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=