Lütfen bekleyin..



Yeşilyurt: “Yatırımcılarımız Batman’dan vazgeçmiş değil”

17 Aralık 2016, 00:28 - Okunma: 3096

TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, Batman’ın ekonomik durumunu değerlendirdi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt,  yatırımcıların Batman’dan vazgeçmediğini, Batman’a yatırım yapmak istediklerini ve organize sanayi ile ilgili çalışmaların bitmesi ile Batman’daki çalışan sayısı en az yüzde 20-30 artacağını söyledi.

 

Batman’da darbe girişimi öncesi yaşanan sorunlardan dolayı ekonomik olarak bazı yaralar aldığını belirten Yeşilyurt, “Batman’da darbe girişimi öncesi yaşanan sorunlardan dolayı ekonomik olarak bazı yaralar almıştı. Ama genç nüfusumuzun yoğunluğundan ve cazibe merkezi kapsamına alınmasından dolayı sanayicilerimiz buradaki yapacakları yatırımından vazgeçmiş değil. Biz bunu sayın valimize ve üst düzey yöneticilerimize ilettik.” dedi.

 

Şu anda Batman ekonomisinin durağan bir seyirde gittiğinin farkında olduklarına dikkat çeken Yeşilyurt şöyle dedi: “Bu durağanlık Batman’a özgü bir şey değil. Ülke genelinde hatta dünya genelinde ticarette olan bir aksaklık var. Ancak 2016 yılını atlatıp 2017 de biraz daha durumun sakinleşecektir.”

 

Başbakan Yıldırım’ın 2019’a kadar seçim yok söyleminin piyasayı rahatlatacağını, döviz ve kurdaki dalgalanmalar geçtikten sonra üreticilerin rahatlayacağını dile getiren Yeşilyurt, “Yatırımcılarımız Batman’dan vazgeçmiş değil. Hala Batman’a yatırım yapmak istiyorlar. Organize sanayi ile ilgili çalışmalar biterse kanaatimce Batman’daki çalışan sayısı en az yüzde 20-30 artacak. Moral ve motivasyonumuzu korumak zorundayız. Bizim gidecek başka bir ülkemiz, ilimizde yok. Doğduğumuz büyüdüğümüz yerlerde yatırımlarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Hür24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=