Lütfen bekleyin..



AGD’nin siyer yarışması yapıldı

18 Aralık 2016, 01:58 - Okunma: 3241

AGD tarafından lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik umre ödüllü “Siyer-i Nebi” bilgi yarışması düzenlendi.

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi’nin “Liseli ve Ortaokullu Gençler Efendimizin İzinde” adıyla Türkiye geneli lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği umre ödüllü Siyer-i Nebi bilgi yarışması Batman’da da bugün yapıldı.


Siyer-i Nebi bilgi yarışmasıyla ilgili bilgi veren AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, 10 binin üzerinde öğrencinin sınava katılım sağladığını söyledi.

AGD olarak Türkiye geneli Siyer-i Nebi bilgi yarışmasını geleneksel hale getirdiklerini belirten Özkan, sınava Türkiye genelinde 500, 12 bine yakının kişinin ise Batman’da girdiğini kaydetti. Özkan, Batman merkezde 30, ilçelerle beraber toplam 60 sınav merkezinde bu sınavı icra ettiklerini sözlerine ekledi.

Sınavı düzenlemelerindeki amaçlarını anlatan Özkan, şunları söyledi: “Çünkü biz inanıyoruz ki, Peygamber efendimizin hayatını kendine örnek alan, okuyan, hayatını tatbik eden genç, hem kendisine hem yaşadığı topluma ve hem de ailesine faydalı birey haline gelir. Çünkü Peygamber efendimiz bizim hayatımız için en iyi örnektir. Bizim hayatımıza şekil, yön verecek olan da odur. İşte sınava giren genç kardeşlerimiz, Peygamber efendimizin sünnetinin ipine sarılıp kurtuluşa vesile olmayı kendilerine bir amaç edinmişlerdir. İnşallah bu sayede bütün gençlerimize ulaşmış olacağız. Gençlere peygamberimizi tanıtmış olacağız. Peygamberi tanıyan bir genç ise hem dünyasına ve hem de ahretine faydalı bir genç olacaktır.”

Sınavda derece yapan öğrencilere hediye vereceklerini belirten Özkan, hediyeler arasında umre ödülünün de olacağını kaydetti.

Sınava katılan öğrenciler de duygularını paylaşarak, böylesi sınavların sık sık yapılması gerektiğini dile getirdiler. (M .Fatih Akgül-İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=