Lütfen bekleyin..



SP’li Fırat: İslam Birliği’ni kurmak zorundayız

20 Aralık 2016, 00:30 - Okunma: 2149

Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı 2016 yılının son divan toplantısını teşkilat Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, gerçekleştirdikleri son divan toplantısında Ortadoğu’da yaşanan katliamlara değinerek, “Türkiye olarak bütün İslam ülkeleri ile bir araya gelerek İslam Birliği’ni kurmak zorundayız.” dedi.

Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı 2016 yılının son aylık divan toplantısını teşkilat Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. İl ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan İl başkanı Mehmet Fırat son olayları ve Ortadoğu’da cereyan eden katliamları değerlendirdi.

Fırat konuşmasında, Suriye’deki savaş, Iraktaki işgal özellikle de Halepçideki katliam, sadece İsrail’in güvenliğini sağlamak ve onun amaçlarını gerçekleştirmek için yapıldığına değinerek, "Halep’te iki aydır Rusya tarafından yapılan hava saldırılarında bütün dünya sessiz kalmaktadır. Üç beş tane turist Türkiye’ye gelsin diye Rusya’nın bu zulmüne maalesef Türkiye olarak bizde kayıtsız kalıyoruz. Eli kanlı teröristlerle Türkiye’de Kaos yaratmak isteyen Küresel Emperyalistler, dışarıda da İslam alemini birbirine düşürülerek bütün İslam coğrafyasını kana buladılar. İslam ülkelerine ve Özellikle Türkiye’ye dost ve müteffik olduğunu iddia eden bu zalimlerin bütün oyunları ortaya çıkmıştır. Artık bu olaylardan bir ders almak zorundayız." dedi.

Türkiye'nin İslam coğrafyası için son kurtuluş kalesi olduğuna dikkat çeken Fırat şöyle dedi:

"Onun için dış siyasetimizin mutlaka tekrar gözden geçirilerek, son olayların ışığında yeni bir strateji belirlemek zorundadır. ABD, Rusya, İran, BM, AB bunların hiçbiri Türkiye ve İslam dünyası için olumlu bir karar alması asla mümkün değildir. Onun için bu vahşetin durması, bu oyunları bozulması için bizim Türkiye olarak bütün İslam ülkeleri ile bir araya gelerek İslam Birliği’ni kurmak zorundayız. Aksi takdirde içerdeki bu alçakça saldırılar ve dışarıdaki bu soykırımların son bulması mümkün değildir."

Fırat konuşmasının sonunda bombalı saldırılara işaret ederek,  "Son günlerde Menfur saldırılar sonucunda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan Rahmet diler, yaralılara Acil şifalar dilerken İstanbul ve Kayseri’de meydana gelen bu İnsanlık dışı eylemleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=