Lütfen bekleyin..



PKK'ya büyük darbe!

25 Aralık 2016, 22:39 - Okunma: 1891

Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada Batman'da aranan listesinde olan üst düzey bir PKK'lının yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Siirt, Tunceli, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Van ve Şırnak'da PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:

"Siirt/Merkez’de icra edilen arazi aramasında, tespit edilen bir el yapımı patlayıcı yerinde imha edilmiştir.

Tunceli/Ovacık’ta güvenlik güçlerince icra edilen operasyonda; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzemeler ele geçirilmiş ve yerinde imha edilmiştir.

Şırnak/Uludere’de güvenlik güçlerince icra edilen operasyonda; bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği dürbünü, bir adet akü ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Hatay/Reyhanlı’da güvenlik güçlerince icra edilen operasyonda, DEAŞ terör örgütü mensubu bir terörist yakalanmıştır.

Batman/Merkez’de güvenlik güçlerince icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist (Gri listede yer alan üst düzey terörist) silah, teçhizat ve malzemeleri (bir adet Taurus marka tabanca, iki adet av tüfeği, 15 adet dokuz mm tabanca fişeği, 15 adet 7,62 mm Kalaşnikof fişeği, 17 adet av tüfeği fişeği, bir adet el dürbünü, bir adet Yaesu marka el telsizi, bir adet not defteri, bir adet sırt çantası, bir takım örgüt kıyafeti, bir adet avcı yeleği, iki adet askeri panço, bir adet el feneri, bir çift bot, bir kutu silah temizleme spreyi ve muhtelif giyim malzemeleri) ile birlikte yakalanmıştır.

Diyarbakır/Merkez’de güvenlik güçlerince icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalanmıştır." denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=