Lütfen bekleyin..



TP işçilerine Ankara'ya gitme izni verilmedi

26 Aralık 2016, 19:31 - Okunma: 1951

Türkiye Petrollerinde (TP) çalışan Batman Petrol İş Sendikası üyesi işçilerin şirketin özelleştirilmesi sorununu Ankara'ya gitmelerine izin verilmedi.

TP'deki sorun ve sıkıntılarını Enerji Bakanlığına iletmek üzere Ankara'ya gitmek isteyen işçilere güvenlik nedeniyle izin verilmedi.

Enerji Bakanlığına sıkıntılarını iletmek üzere otobüsle yola çıkmak istediklerini belirten işçilere güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi.

Bu duruma tepki gösteren işçiler, sendika şubesi önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler adına açıklamayı okuyan Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, TP'nin özelleşmesi sorunuyla ilgili Ankara’ya gitmeyi planladıklarını ancak alınan kararla gitmelerinin engellendiğini söyledi.

Kaygusuz, "Aslında Türkiye Petrollerinde yıllardır yaşanan olayları iki yıldır kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu şirketi bitirmeye yönelik proje üretenler bu ülkenin dostu değildir. Türkiye Petrollerini yöneten Besim Şişman ve ekibi ciddi bir gruplaşma ve iktidar savaşı verirken, maalesef işçiler burada zarar görüyor. Burası bir köyden kente dönüşmüşse bu şirket sayesindedir. Kuşaktan kuşağa devreden bir şirketi bugün bitirmeye yönelik projeler ortaya koyuyorlar." dedi.

TP'nin parçalanmaması için mücadele edeceklerini dile getiren Kaygusuz, "Enerji Bakanlığını, hükümeti yanıltan bir TPAO yönetimi var. Bugün Adıyaman, Trakya ve Ankara'dan arkadaşlarla birlikte Enerji Bakanlığı önünde bir açıklama yapacaktık ama maalesef gitmemiz engelleniyor. Bizler şirketin daha çok büyümesi, küresel dev şirketlerle mücadele edebilmesi için mücadele ediyoruz. Ama bu şirketi yönetenler maalesef bu şirketi bitirip birilerine peşkeş çekecekler. Bu şirketin parçalanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=