Lütfen bekleyin..



‘Şefkat Elleri Projesi’ sona erdi

28 Aralık 2016, 01:33 - Okunma: 3082

Batman’da evde bakım hizmeti gören hastalara yönelik başlatılan ‘Şefkat Elleri Projesi’ sona erdi. Bu projede kursu başarıyla tamamlayan 56 kadına sertifika verildi.

Batman’da ‘Şefkat Elleri Projesi’ kapsamında kursu başarıyla bitiren 56 kadına sertifika verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Şefkat Elleri Projesi’nin sağlık sisteminin modernleşen yüzü ve evde bakım hizmetleri olgusu üzerine yapılan bir proje olduğunu söyledi.

Bodakçi, projenin temel amacının evde hasta ve yaşlısı olan ve onlara bakan aile bireylerine hasta ve yaşlıya refakatçilik ve bakım konusunda bilinçlendirip sertifika sahibi olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Açmış oldukları kursu başarıyla bitiren 56 kadına sertifika verildiğini ifade eden Bodakçi, “Projemizden yararlanacak olan yararlanıcıların tespit edilmesi amacıyla valiliğimiz onayı ile Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Bakım Aylığı alan aileler ve Kurumumuz tarafından evde bakım hizmeti görmekte olan 80 aile ziyaret edilmiştir. Ziyaret sonucu bu ailelere danışmanlık hizmeti verilmiş ve verilecek olan eğitimin katkıları konusunda bilgilendirilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında 3 adet yaşlı ve hasta refakatçisi kursu açılmıştır. 75 kadın kursiyer seçilmiş olup, kursu başarıyla bitiren 56 öğrenciye sertifikaları ile beraber bir adet tansiyon aleti ve steteskop hediye olarak verilmiştir.” dedi.

Açıklamanın devamında Bodakçi, şunları söyledi: “Projemiz ile birlikte eğitim alan kursiyerlerin yaşlı ve hastalarına bakma deneyiminin artması, bakım ve refakatçilik işlemlerini daha profesyonel sağlaması ve aldıkları sertifika ile beraber iş bulma imkânlarının artması sağlanacaktır. Ayrıca yaşlanan nüfus, sağlık sisteminin geliştirilmesi ve evde bakım hizmetlerinin önem kazanması ile beraber yaşlı ve hastanın özel bakımının önemi artmıştır. Yürüttüğümüz proje ile beraber var olan ihtiyacın karşılanmasına yönelik katkı sağlandığı düşünülmektedir.” (İLKHA/HÜR24 Haber) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=