Lütfen bekleyin..



"Noel ile değerlerinize hıyanet etmeyin"

30 Aralık 2016, 21:55 - Okunma: 1855

Noel kutlamalarının, Türkiye'de kutlanmasına tepki gösteren Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, "İslam beldeleri tek tek düşerken Hristiyanların eğlencesi olan Noel ile değerlerinize hıyanet etmeyin." dedi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, Hristiyanların eğlencesi olarak değerlendirilen Noel’in yani yılbaşı gecesinin Türkiye'de çılgınca kutlanmasını sert bir şekilde eleştirdi.

İslam’da, Noel gibi bir geleneğin asla olmadığına ve yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede bunun kutlanmasının da uygun olmayacağına dikkat çeken Ergin,  "İslam dünyası ağlarken, İslam beldeleri tek tek düşerken Hristiyanların eğlencesi olan Noel ile değerlerinize hıyanet etmeyin. Dinimizde böyle bir geleneğin olmadığını bilerek hareket eden herhangi bir Müslüman, Hristiyanların geleneğine alet olmamalı. Hristiyanların İslam beldeleri üzerinde hayata geçirmeye çalıştığı tuzakları bilerek adım atmalı. Kandan beslenenlerin gününe kurban olmamalı, ekonomik sömürülerine alet olmamalı." dedi.

"İslami geleneklere göre yaşayan bir ülkede, abartılı ışıklandırmalarla, abartılı yeme içmelerle, Noel gecesini geçiren bir birey, İslam ülkelerindeki Müslüman kardeşlerinin içinde bulunduğu durumu göz önüne getirmelidir." uyarısında bulunan Ergin, "Bugün Suriye’de yaşanan drama sessiz kalmayan Türkiye, Noel gecesi adıyla anılan israf gecesinde, ruhuyla tezada düşmemelidir." diye konuştu.

"Batı, Müslüman kanıyla besleniyor"

Müslümanlara uygulanmaya çalışılan tezgaha da dikkat çeken Ergin, "Avrupa’da İslam’a ait mabetler tek tek kapatılırken, Müslümanlık fobik bir yaklaşım olarak dünyaya pazarlanırken, her Müslüman terörist değildir ama her terörist Müslüman'dır algısını dünyaya aşılarken, Müslüman kanlarıyla Batı beslenirken, bizden olmayan bir eğlence şeklini kutlayan her bir Müslüman Hristiyanların kahkahasına eşlik etmiş demektir." şeklinde konuştu.

"Harama asla tevessül edilmemeli"

Ergin, "Bugün yapmamız gereken Müslüman kardeşlerimize elimizi uzatmaktır. Bugün yapmamız gereken bizim bizden başka dostumuzun olmadığını dünyaya tekrar ilan etmemizdir. İslam Ülkesi olarak dünyada varlığını sürdüren Türkiye’nin iç dinamiklerini şekillendirmeye çalışan piyango, şans oyunları gibi haram örgülere asla ve asla tevessül edilmemelidir. Milyonların ahını alarak milyonlara sahip olan insanların dramları ortadayken, dinimizin haramlarından sayılan bu kolay zenginlik kılıfı ret edilmelidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..
Batman'da bir şahıs, temizlemeye çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu g..
Batman'da bir kamyon ile kamyonetin çarpışması sonucu yaşanan kazada 2 ..
Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan STK temsilc..
Batman Belediyesi, on binlerce kişinin katıldığı Mevlid-i Nebi etkinliği il..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da gerçekleştirilen Mevli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=