Lütfen bekleyin..



TEOG birincisi: Başarımın sırrı kitap okumak

06 Ocak 2017, 20:38 - Okunma: 3145

TEOG sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi olan Hüseyin Baran Oktay, başarısının sırrının çokça kitap okumak olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz aylarda yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının sonuçlarının açıklanmasının ardından dereceye giren öğrenciler de belli oldu.

Batman'da özel bir kolejde eğitim gören Hüseyin Baran Oktay (13), bir milyon 174 bin öğrencinin ter döktüğü sınavda 120 sorunun tamamına doğru yanıt vererek büyük başarıya imza attı.

Türkiye birinciliğini elde eden Oktay, duygularını anlatarak, başarısının sırının çokça kitap okumak olduğunu söyledi.

Hedefinin Galatasaray Lisesinde okumak olduğunu belirten Oktay, "TEOG sınavında zaten başarı bekliyordum. Beşinci sınıftan beri ailemin bana olan desteği sayesinde iyi bir sonuç bekliyordum ama ful beklemiyordum. İnkılâp dersim biraz kötü. Ondan bir iki yanlış bekliyordum. Ful olduğunu öğrenince heyecandan ellerim titredi. TEOG sınavı yorum gücüne, yorum üzerine dayalı bir sınav olduğu için o yüzden ben de çok kitap okudum. İlkokuldan beri kitap okumayı çok seviyorum. Kitap okumanın bana büyük bir katkısı oldu. Hedefim İstanbul Galatasaray Lisesidir." dedi.

"Sınavlarda kitap okumanın çok önemli etkisi oluyor"

Yaşıtlarına bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulunan Oktay, sözlerini şöyle tamamladı: "Büyüyünce bilgisayar yazılımcısı olmak istiyorum. Bilgisayara ilgim var. Arkadaşlarıma tavsiyem bol bol soru çözsünler. Soru tarzlarını öğrensinler ve bol bol kitap okusunlar. Kitap okumanın büyük katkısı oluyor. Başarımda ailemin de katkısı oldu. Dayım, babam, annem kitap okuyordu, ben de onlara özendim. Çevremin katkısı oldu. Kitap okumayı şiddetle öneriyorum. Sınavlarda kitap okumanın çok önemli etkisi oluyor."

Öğrencisinin başarısından duyduğu mutluluğu anlatan okul müdürü Mehmet Şahin Sürgüt, büyük bir sevinç yaşadıklarını dile getirdi.

“İnanılmaz bir kitap okuma alışkanlığı var”

Sürgüt, “Hüseyin Baran Oktay dört yıl önce bize geldiğinde o zaman onun derslerine giriyordum. O zaman da öğrencimizde bu cevheri fark etmiştik. Dört sene boyunca onunla yaptığımız çalışmalarda bu öğrencimizin ileride böyle bir başarı göstereceğini zaten biliyorduk. Derse giren bütün öğretmenleri de dört yıl boyunca onun bu özelliğini bildikleri için yoğun soru çözümleri, etüt ve birebir derslerle öğrencimizin bu başarıyı sergilediğini gördük. Bu da bizi çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Oktay'ın başarısındaki en büyük etkenin kitap okuma alışkanlığı olduğunu vurgulayan Sürgüt, "Türkiye birinciliği denildiği zaman yoğun bir çalışma, sosyal aktivitelerinden dışlanma olarak algılanabilir ama Baran o noktada çok rahat bir çocuktu. Sosyal aktivitelerini de sürekli gerçekleştiren bir çocuktu. Fakat Baran'ın inanılmaz bir kitap okuma alışkanlığının olduğunu biliyordum. Ailesi o noktada kendisini çok destekledi. Başarısındaki en büyük etken bence kitap okuma alışkanlığıydı." şeklinde konuştu.

"Başarısının altında düzenli, planlı çalışma yatıyordu"

Oktay'ın öğretmeni ve eğitim koçu olan Mehdi Koncuk ise şunları söyledi: "Öğrencimiz bu seneki TEOG sınavında 120 soruyu doğru yanıtlayarak büyük bir başarı gösterdi. Bu başarısının altında tabi ki düzenli, planlı çalışma yatıyordu. Verilen görevleri zamanında yaparak, öğretmenlerinin dediklerini harfiyen uygulamasına ve tabi ki sadece bu yıl değil geçen sene ve ondan önceki seneki çalışmalarına da bağlı. Bizler sadece ona yol gösterdik. Başarılı olması noktasında ona rehberlik ettik." (M. Fatih Akgül/M. Sait Çelik-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=