Lütfen bekleyin..



İki odalı evde kalan Suriyeli aile yardım bekliyor

12 Ocak 2017, 21:55 - Okunma: 1809

Batman merkezde sığındıkları derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veren Suriyeli aile, yetkililerin ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman’a sığınan 7 nüfuslu Suriyeli aile, derme çatma iki göz odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Zor şartlarda hayatlarını idame ettiren Suriyeli aile, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Suriye’nin Kamışlo kentinden gelerek Batman’ın Beşevler Mahallesi 1306 Sokakta bir eve yerleşen Suriyeli Abbas ailesi, insani temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorluk çekiyor.

7 nüfuslu ailenin geçimini ise kentteki bir lokantada aylık 600 liraya çalışan 16 yaşındaki Ali Abbas isimli çocukları sağlamaya çalışıyor.

2 yıl önce geldikleri Batman'da verdikleri yaşam mücadelelerini İLKHA’ya anlatan Abbas ailesi, hayırseverler ve yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyorlar.

Eşi Muhammed Abbas’ın (55), Sara hastalığından dolayı çalışamadığını söyleyen Şemse Abbas (45), şu ana kadar yetkililerden, sadece bayramlarda cüzi bir para ve kömür yardımı alabildiklerini belirtti.

Evde tek çalışanın 16 yaşındaki oğlu Ali Abbas olduğunu, diğer çocuklarının da okula gittiğini ifade eden Abbas, oğlunun aylık aldığı 600 lira maaşının neredeyse 3’te ikisinin kira, elektrik ve suya gittiğini aktardı.

"Zor bir hayat yaşıyoruz"

Başka hiçbir gelirlerinin olmadığını ve yardım almadıklarını dile getiren Abbas, şöyle dedi: "2 yıl önce Suriye’deki savaştan kaçarak Batman’a yerleştik. İki göz odalı bir evde kalıyoruz, bize yetmiyor. Bir çocuğumdan başka çalışanımız yok. Oğlumun aylık aldığı 600 lira bize yetmiyor. Eşim hastadır. Zor bir hayat yaşıyoruz. Bize yardım yapılmasını istiyoruz. 3 çocuğum okula gidiyor. Çok eksiğimiz var, bize ev eşyaları lazım. Burada her şey çok pahalıdır. Çocuğumun aldığı maaş bize yetmiyor. Bize yardım yapılırsa çok seviniriz."

Çoğu yakınlarını Suriye’deki savaşta kaybettiğini vurgulayan aile reisi Muhammed Abbas, sara hastası olduğu için kendisinin çalışamadığını belirterek, kendilerine uzanacak bir yardım elini beklediklerini kaydetti. (M. Fatih Akgül, M. Sait Çelik- İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=