Lütfen bekleyin..



Okullarda enerji verimliliği etkinliği

14 Ocak 2017, 17:18 - Okunma: 2689

"Enerji Tasarrufu Haftası" dolayısıyla Batman ve Siirt'te ilkokul öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenlendi.

Dicle EDAŞ, "11-18 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası" dolayısıyla Batman ve Siirt'te ilkokul öğrencilerine elektriğin verimli kullanımıyla ilgili etkinlik gerçekleştirdi.

Batman'da Pazaryeri İMKB Ortaokulu ve 19 Mayıs Şehit Öğretmenler Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe Dicle EDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek, Elektrik Perakende Satış İl Müdürü Serhat Öztürk, İşletme Tesis Yöneticisi Bilal Altunç ve Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Mehmet Çiftçi katıldı.

Burada öğrencilere yönelik sunum yapan Altunç, israf edilen enerjinin hem önemli bir ekonomik kayıp olduğunu hem de sağlıklı enerji verilmesini engellediğini söyledi. Altunç, "Elektrik ısınma aracı değildir. Isınmak için odun, kömür, doğalgaz, tezek, talaş gibi birçok seçenek var. Herkes elektrikle ısınmak isteyince kışın tüketim dört kat artıyor." dedi.

19 Mayıs Şehit Öğretmenler Ortaokulunda sunum yapan Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Mehmet Çiftçi ise Türkiye'nin enerji kaynakları bakımından zengin bir ülke olduğunu belirtti.

Enerji kaynaklarının sonsuz olmadığına vurgu yapan Çiftçi, Türkiye'de enerjinin yüzde 47'sinin doğalgazdan üretildiğini bildirerek, israftan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklerde de öğrencilere enerjinin daha verimli kullanılabileceği yollar anlatıldı.

Okullarda gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilere enerji verimliliği konusunda bazı sorular soruldu. Soruları bilen öğrencilere kurum tarafından hazırlanan ekolojik not defteri ve kalemler hediye edildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=