Lütfen bekleyin..



Belediye ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü protokol imzaladı

16 Ocak 2017, 00:11 - Okunma: 2046

Batman Belediye Başkanlığı ile Batman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında ‘’Kamuya Yararlı İşte Çalıştırılmaya İlişkin İşbirliği Protokolü’’ imzalandı.

Batman Belediye Başkanlığı ile Batman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında hükümlüleri topluma kazandırma ve hükümlülerin kamuya fayda getirmesi amacıyla bir protokol imzalandı.

Batman Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen ziyarette protokolü, Belediye Başkan Yardımcısı A.Vahap Asma ve Denetimli Serbestlik Müdürü Erol Acar imzaladı. Kamuya yararlı işte çalıştırma cezasının yerine getirilmesi amacıyla Belediye Başkanlığı ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında hükümlüler Belediye’nin yürütmekte olduğu hizmet alanlarından temizlik, bakım-onarım, ağaç dikme ve bahçe işlerinde çalıştırılarak kamuya fayda sağlarken aynı zamanda toplumdan soyutlanmalarına da engel olunacak.

‘’Güzel bir işbirliğine imza attık’’

Yapılan protokole ilişkin kısa bir açıklamada bulunan Batman Belediye Başkan Yardımcısı A. Vahap Asma, ‘’Gerçekleştirilen protokol ile hükümlülerin hem hapis cezası yerine kamu hizmeti yaparak cezalarını yerine getireceğini hem de çalışarak bir hizmet ürettikleri için topluma fayda sağlayacaklarını, bu şekilde Batman Belediyesi ve Batman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün güzel bir işbirliğine imza attığını’’dile getirdi.

‘’Hükümlülerin toplumdan soyutlanmaması ağlanacak’’

Batman Belediye Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan protokole ilişkin konuşan Denetimli Serbestlik Müdürü Erol Acar, ‘’İmzalanan protokolle Denetimli Serbestlik kapsamında bulunan hükümlülerin; Belediye Başkanlığında temizlik, bakım-onarım, bahçe işleri ve ağaçlandırma gibi faaliyet alanlarında değerlendirilerek, hükümlülerin toplumdan soyutlanmadan, toplum içinde kalarak cezalarını infaz etmek suretiyle topluma daha etkin bir şekilde kazanılmasını sağlamak ve yeniden suça karışmalarını engelleyerek topluma uyumlarının sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Deniz ve çay balıklarında av yasağının başlamasını değerlendiren balık satı..
Batman'da bir şahıs üzerinde yapılan aramada, tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da iki günlük güneşli havanın ardından tekrar başlayan kısa süre..
Ramazan Bayramı tatili için şehir dışından Batman'a gelen vatandaşlar, ..
Batman'da bir otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu yaşanan kazada 3..
Batman'da yanlış aşı yapıldığı iddiasıyla 30 keçisinin telef olduğunu b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=