Lütfen bekleyin..



Kitap okuyan öğrencilere sertifika verildi

17 Ocak 2017, 02:18 - Okunma: 2922

Batman’da bir lisede eğitim gören yaklaşık 200 öğrenci, düzenli kitap okudukları için “Güzel Davranış Sertifikası” almaya hak kazandı.

Okuma alışkanlığının kazanılması amacıyla Batman Bilim Teknik Koleji, öğrencilere yönelik bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikte okul yetkilileri, düzenli kitap okuyan yaklaşık 200 öğrencisine “Güzel Davranış Sertifikası” verdi.

Okulda kitap okuma etkinliğini başlatan beden eğitimi öğretmeni Mücahit İçlek, bu yıl öğrencilerinin kitap okuma alışkanlıklarının kazanılması amacıyla kitap okuma kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Kitap okuma etkinliğine yaklaşık 200 öğrencinin katıldığını belirten İçlek, “Öğrencilerimize kişisel gelişim kitaplarını okuma etkinliğini yaptım. Öğrencilerimizin okuma seviyeleri ve yaşlarına göre kitap okutturdum. Birinci dönem boyunca bu kitapları okuyan öğrencilerimizin okuma takibini yaptım. Bu etkinliği yapmamın amacı, kapsamlı düşünce yeteneğini kazanılması, kitap okuyarak düşünme yeteneklerini ve çocuklarımızın yorum yapabilme gücünü kazanmasıdır. Kendilerini iyi ifade edebilmek, sorunları tartışabilmek, insanları analiz edebilmek kitap okuma alışkanlığıyla gelişir.” dedi.

Kitap okuma etkinliklerinin diğer okullarda da yaygınlaşması gerektiğini aktaran İçlek, “Okuma alışkanlığının kazanılması eğitim hayatının en önemli noktasıdır. Kitap okuyan insanlarda olayları inceleme gücü gelişir. Kişisel gelişim kitaplarını dönem boyunca yaklaşık 200 öğrencimiz okudu. Kitap okumaları sayesinde öğrencilerimizde güzel değişiklikler de gördüm. Dönem sonunda Kişisel gelişim kitaplarını okuyan öğrencilerimize okul idaremiz tarafından ‘Güzel Davranış Sertifikası’ verildi.” diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeynep
2610 gün önce
Beden Eğitimi öğretmenimiz bu hassas duyarlılığından ötürü kutluyorum. Hele ki bu kitap okuma etkinliği Çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri için Kişisel Gelişim kitapları ise fevkalade bir örnek davranış. Hakketen tekrardan öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını dilerim. Nice güzel başarılara daha imza atmak ümidiyle...
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=