Lütfen bekleyin..



Ameliyathane Teknikerleri Atama bekliyor

27 Ocak 2017, 19:46 - Okunma: 3421

Ameliyathane Teknikerleri Derneği (ATEKDER) Şanlıurfa İl temsilcisi ve Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Eyüp Aslan ve Batman İl Temsilcisi Esra Konak Ameliyathane Teknikerlerinin görev ve meslek tanımlarının kesinleşmesi gerektiğini söyledi.

Aslan ve Konak yaptıkları açıklamada  Ameliyathane Teknikerleri Derneği olarak sorunları ile ilgili olarak Şubat ayında Sağlık Bakanlığı nezdinden görüşme yapmak üzere Ankara’ya gideceklerini belirttiler. 

 

Ameliyathane Teknikerleri Derneği (ATEKDER) Yönetim kurulu üyesi Eyüp Aslan ve  Batman İl temsilcisi Esra Konak  konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdiler:

"Türkiye'de özel ve devlet üniversitelerinde ameliyathane hizmetleri adı altında bir program eğitimi veriliyor.

Her yıl mezun veren bölüm İş olanağı sağlamıyor söz konusu bölüm mezunları cerrahi Asistan konusunda ön lisans eğitimi almasına rağmen eğitim aldıkları alanda Sağlık Bakanlığınca istihdam edilemiyor.”

 

Ameliyathane Teknikerleri Derneği olarak yeni kuruluş olduklarını belirten ATEKDER yöneticileri, “İlk aşamalarında sağlık alanında reformun büyük destekçileri olarak İl Sağlık müdürlüğünü ziyaret ettik. Sağlık alanında büyük adımlar atan sağlık bakanlığımızın ameliyathane departmanlarında görev ve sorumluluk verdiği ameliyathane teknikerlerinin devlet ve özel hastanelerde yaşadığı sıkıntıları dile getirerek gerekli görüşmeleri sağladıklarını ve sağlamaya devam edeceklerini ifade ettiler.” açıklamasında bulundular.

 

Ameliyathane Teknikerleri Derneği (ATEKDER) yöneticileri konuyla ilgili olarak Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi’yi ziyaret ettiler. 

Ziyaret sırasında Bodakçi, ameliyathane teknikerlerinin hastane ameliyathane departmanı içerisinde çalışma yönetmeliği olduğunu ancak alımların az olması nedeniyle çoğunun işsiz kaldığını ve bu sorunun ilerleyen süreçlerde çözüleceğini dile getirerek bu tür çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

ameliyathane-teknikerleri-dernegi.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=