Lütfen bekleyin..



Eğitim-Bir-Sen’den Rektör Durmuş'a tepki

06 Şubat 2017, 19:04 - Okunma: 3396

Eğitim-Bir-Sen Batman İl Şube Başkanı Mehmet Ergin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un kendisini desteklemeyen akademik ve idari personeli cezalandırdığını belirterek, tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı, Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş’un, kendisine destek vermeyen akademik ve idari personeli cezalandırdığını ileri sürdü.

Eğitim-Bir-Sen Batman İl Şube Başkanı Mehmet Ergin, daha önce kendi dışındaki adaylara destek vereceğini açıklayan akademik ve idari personeli cezalandırdığını iddia eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’a tepki gösterdi.

Göreve başlayan Rektör Aydın Durmuş’un ilk uygulamasıyla personeli rencide ettiğini söyleyen Ergin, “Bilindiği gibi Durmuş, eski Rektör ile uzun süre birlikte çalıştığından icraatlarının da ortağı olmuştur. Sayın Rektör, 30 Ocak 2017 Pazartesi günü görevine başlayıp adalet, hakkaniyet ve liyakatten söz ederek geçmişle ilgili hesapları olmadığını söylemesine rağmen üniversitenin 800’e yakın akademik ve idari personelin tamamını iki gün sonra saat 16.00 da kendisini tebrike davet etmiştir. Tam bir curcuna ve resmigeçit merasimine dönüşen programda personel tek sıra halinde bir kapıdan girmiş tebriklerini sunup şekerini aldıktan sonra diğer kapıdan çıkmıştır. Rektörün ilk uygulaması ‘dakika bir gol bir’ dedirtmiş, personeli rencide etmiştir.” dedi.

Açıklamanın devamında Ergin, şu ifadeleri kullandı: “Yeni rektör adaletten, liyakatten ve geçmişle ilgili bir hesabının olmayacağından söz etmesine rağmen, ilk icraatında geçmişte kendisine oy vereceğini beyan eden personeli idari görevlere taşımış; başka adaylara desteğini açık veya ima yoluyla açıklayan akademik ve idari personeli ise cezalandırmıştır. Böylece yandaş ve muhalif kamplar oluşturmaya başlamış, üniversitemizin çalışma barışına bir darbe daha vurmuştur. Batman kamuoyu olarak Sayın Rektör’ün basına da yansıyan geçmişteki hizmet anlayışını ve olumsuzluklarını unutmak istiyor, yeni dönemde Üniversitemizin heba olan sekiz yıllık açığını kapatacak hizmetler bekliyoruz.” (İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=