Lütfen bekleyin..



Batman sezaryanı en az iller arasında

07 Şubat 2017, 18:05 - Okunma: 3353

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 2016 yılında, Türkiye’de sezaryan oranı en düşük iller arasında 3.cü sırada yer aldığı açıklandı.

Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Hakan Pamukçu, Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin 2016 yılında, Türkiye’de sezaryan oranı en düşük iller arasında 3.cü sırada yer aldığını açıkladı.

Başarı belgesi verilecek

Konuya ilişkin Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Hakan Pamukçu şöyle dedi; “Birliğimize bağlı Sağlık tesislerinde, 2016 yılında 8.326 bebek dünyaya gelmiş olup, bunun %8.70’i Primer Sezaryanla gerçekleştirmiştir. 2016 yılında Sezaryan oranlarında en düşük seviyelerde olan iller arasında 3.cü sırada yer almaktayız. Bununla ilgili olarak Şubat 2017 yani önümüzdeki günlerde Multidisipliner Sezaryan Çalıştayında, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından birliğimize verilecek olan başarı belgesi ile de taçlandırılacaktır.” Birliğe bağlı sağlık tesislerinde normal doğum yapılması hususuna büyük  önem verildiğine dikkat çeken Pamukçu şöyle devam etti; Normal doğumun hem anne hem bebek açsından daha sağlıklı olması nedeniyle gerekli haller dışında birliğimiz hastaneleri buna yönelmemektedir. Normal doğum yapılması Sağlık Bakanlığımızın ve dolayısıyla Birliğimizin de politikası olup, bu doğrultuda sağlık hizmeti verilmektedir.”

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=