Lütfen bekleyin..



‘Sigarayı hayatımızdan çıkaralım’

08 Şubat 2017, 18:51 - Okunma: 1968

Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü vesilesi ile bir mesaj yayımlayarak sağlıklı bir yaşam için herkesi sigarayı bırakmaya davet etti.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından sigara ile mücadele kapsamında 1987 yılından bu yana 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak anılmaktadır. Bu vesile ile bir mesaj yayımlayan Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, her yıl binlerce insanın sigaradan dolayı hayatını kaybettiğini belirterek, ‘’9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününü fırsat kılarak, sigarasız ve sağlıklı bir hayat için sigarayı hayatımızdan çıkaralım" dedi.

ertug-sevket-aksoy-009.jpg

‘Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır’

Aksoy, ‘’Sigara önemli bir halk sağlığı sorunu olarak çeşitli fiziksel, sosyal ve ekonomik olumsuz sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Sigara kullanımı sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar vermekte, sigara ve diğer tütün ürünlerinin dumanına maruz kalan kişilerde de benzer hastalıklar görülmektedir. Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. En iyi tedavi hiç başlamamak, eğer başlandıysa da bırakmak yönünde doğru adımları atmaktır. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü tam da bu adımları atmanın zamanı olabilir. Dünyada her yıl hayatını sigara yüzünden kaybedenlerden biri olmamak için bir adım atalım. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününü fırsat kılarak, sigarasız ve sağlıklı bir hayat için sigarayı hayatımızdan çıkaralım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=