Lütfen bekleyin..



“Batman’ı tekstil kenti yapmak istiyoruz”

11 Şubat 2017, 17:14 - Okunma: 3411

TÜMSİAD üyesi işadamlarıyla bir araya gelen Batman Valisi Ahmet Deniz, insanlara iş, aş verebilmenin önemine vurgu yaparak, “En önemli şey, insanlarımıza iş, aş vermektir. istihdam ve fabrikalarla da burayı tekstil kenti yapmak istiyoruz" dedi.

Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şube Başkanlığı, geleneksel hale getirdiği kahvaltılı programla üyelerini buluşturdu.

tumsiad-batman-001.jpg

Programa; Batman Valisi Ahmet Deniz, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, BATSO Başkanı A.Kadir Demir, İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan ve TÜMSİAD üyelerinden oluşan kalabalık bir kitle katıldı.

tumsiad-batman-002.jpg

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Şube Başkanı Kamil Biçici, dünyada yaşanan küresel krizin Türkiye’yi de etkilediğini söyledi.

tumsiad-batman-003.jpg

Özellikle Ortadoğu’da yaşanan sıkıntıların bölgedeki üreticileri zor durumda bıraktığına değinen Biçici, “15 Temmuz’da FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişiminden sonra istediklerini elde edemeyenler, bugün ekonomik yaptırımlarla ülkemizin ekonomisine saldırmaya çalışıyorlar. Dövizin yükselmesindeki durumun spekülatif olduğunu daha önceki açıklamalarımızda belirtmiştik. Bugün asıl amacın Türkiye’ye gelen yatırımların önünü kesmek olduğunu apaçık görüyoruz. Milletimizin dirayetli duruşu ve ekonomimizin sağlam temellerde oluşu bu oyunu boşa çıkarmıştır.” dedi.       

Hükümetin yaşanan gelişmelere müdahale ederek açıkladığı reform ve teşvik paketleri ile ekonomik yavaşlamaya karşı önemli adımları hayata geçirdiğine işaret eden Biçici, “Bizler TÜMSİAD olarak bu oyunların farkında olduğumuzu ve dik duruşumuzu bozmadan, spekülatif söylentilere itibar etmeyerek, birlik ve beraberlik içinde bu sıkıntıları da atlatacağımızı düşünüyoruz. TÜMSİAD olarak güçlü ve istikrarlı bir Türkiye’den yana olduğumuzu belirtmek isterim. Bizler TÜMSİAD olarak daha çok çalışacağız ve istihdama daha çok katkıda bulunacağız. Ar-Ge ve kurumsallaşma çalışmalarına önem vereceğiz, yenilikçi projelerle ilimiz ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

tumsiad-batman-004.jpg

Daha sonra kürsüye gelen Vali Ahmet Deniz, dış güçlerin Türkiye’nin hedeflerine ulaşmaması adına Türkiye’deki maşaları tarafından oynanan oyunlara dikkat çekti.

Türkiye’nin 2000 yılından sonra çok ciddi değişim ve dönüşüm süreci yaşadığını ifade eden Vali Deniz, “Tabi Türkiye’de değişim ve dönüşüm süreci olunca, gelişince de hepimizin malumu bu birilerini de rahatsız etmeye başladı. 15 Temmuz bunların göstergesidir. 15 Temmuz’da FETÖ ile yapmaya çalıştılar, 30 yıldır da PKK ile bizi zehirlemeye çalışıyorlar. Allah’a hamd olsun, milletimizin birliği, beraberliği ve yürekli duruşu sayesinde birçok belayı defediyoruz, defetmeye de devam edeceğiz. Asıl olan, bundan sonra ne yapacağız? Bundan sonra yapmamız gereken sizin gibi işadamlarımızın devletimizin de verdiği teşviklerle de faydalanarak, biraz daha cesaretlenip, çalışmaktır.” ifadelerini kullandı.

Batman’da her geçen yıl işsiz vatandaşları istihdam etme sayısının giderek arttığını belirten Deniz, “En önemli şey, insanlarımıza iş, aş vermektir. Bu çok önemli, en kutsal şey odur. Özellikle bu dönemlerde eğer ki insanlarımızın işi, aşı varsa biliyorsunuz yanlış işlere bulaşmaz. Terör odaklarının piyonu olmaktan çıkar. İnşallah yeni istihdam ve fabrikalarla da burayı tekstil kenti yapmak istiyoruz. Bunu yapacağız, hiç kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ve KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan işadamlarını bilgilendir.

tumsiad-batman-005.jpg

Program sonunda TÜMSİAD Şube Başkanı Kamil Biçici, Vali Ahmet Deniz’e plaket takdim etti. 

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=