Lütfen bekleyin..



Rektör Durmuş basınla buluştu

11 Şubat 2017, 17:20 - Okunma: 3189

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Batman Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, projeleri hakkında açıklamalarda bulunarak, amaçalrının şehirle üniversiteyi buluşturmak olduğunu söyledi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, basınla bir araya gelerek projelerini anlattı.

prof.-dr.-aydin-durmus.jpg

Batman Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. Aydın Durmuş, kahvaltılı basın toplantısında kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Üniversitelerin şehirle bütünleşmesi gerektiğini söyleyen Durmuş, "Artık şehirle, üniversitenin bütünleşmesini istiyorum. Şehirle bütünleşmezse şehir, üniversiteyi kabul etmezse üniversite, tek başına hiçbir şey yapamaz, şehre de lokomotif olamaz. Onun için üniversiteyle şehri bütünleştireceğiz. Bu bizim kesin kararımızdır. Biz geçmişe sünger çekip, herkesi kucaklayacağız. Fakat hiç kimsenin de üniversiteyi de kendi çıkarlarına alet edecek konuma sokmayacağız. Şehre hizmet için projeler üreteceğiz." dedi.

prof.-dr.-aydin-durmus-001.jpg

Projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Durmuş, "Üniversiteye ilk geldiğimde yaklaşık 4 bin öğrenci vardı. Bunların birçoğu da meslek yüksek okul öğrencileriydi. Biz geldiğimizde üniversiteyi 7 fakülteye çıkardık. 7 fakültede birçok bölümü hayata geçirdik. Şu anda 15 bine yakın öğrenci sayımız var. Hedefim 4 yıl içinde bu sayıyı 30 bin öğrenciye çıkarmak ve Batman’a tıp fakültesini kazandırmaktır. Bunun için siyasi baskı lazım. En büyük projelerimizden birisi de Batı Raman Kampüsünden Savur’a bir köprü yapmaktır. Fen Edebiyat'ın içinde Eğitim Fakültesi de kurmak için çalışacağız. Her türlü eleştiriye açığım. Hem Batman’ı hem üniversiteyi beraber kalkındıralım. Her zaman benim için Batman ismi önemlidir." diye konuştu. (İLKHA)

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=