Lütfen bekleyin..



İl Özel İdare personeline ilk yardım eğitimi

13 Şubat 2017, 20:49 - Okunma: 1981

Batman İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda idare personeline ilk yardım kursu eğitimi verilmeye başlandı.

Batman İl Özel İdaresi ve bağlı birimlerinde çalışan 40 personele ilk yardım eğitimi verilmeye başlandı.

Çok tehlikeli sınıftaki iş yerlerinde çalışanların 10’da birinin İlk Yardım Sertifikası alması zorunluluğu nedeniyle Batman İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda idare personellerine ilk yardım kursu eğitimi verilmeye başlandı.

Konuyla ilgili İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Batman Valiliği İl Özel İdaresi ve bağlı birimlerinde çalışan 40 personele, Halk Eğitim Merkezi görevli eğitmeni Sümeyye Türkan tarafından İlk Yardım Kursu düzenlendiği belirtildi.

Personele 4 gün boyunca eğitim verileceği bildirilen açıklamada, 4'üncü günün sonunda yapılacak olan sınavda 85 ve üzerinde puan alan personele, 3 yıl geçerliliğe sahip İlk Yardım sertifikası Halk Eğitim Merkezi tarafından verileceği ifade edildi.

Açıklamada, “Batman İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan memur ve işçi personellere temel ilk yardım uygulamaları, hasta, yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği kanamalarda ilk yardım, yanık, sıcak çarpması, yaralı taşıma teknikleri ile ilk ve doğru müdahalenin nasıl hayat kurtarıldığını hem görsel hem de uygulamalı olarak anlatıldı. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yapılan ilk yardım eğitimine ilk gün yoğun bir katılım sağlanırken, gerekli eğitimler uygulamalı olarak tüm katılımcılara verildi.” denildi.(İLKHA)  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman'da "Cihad Önderi Hazreti Muham..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Kur’an Nesli Platformu S..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=