Lütfen bekleyin..



Bakan Yardımcısı Öztürk STK'larla biraraya geldi

22 Şubat 2017, 00:04 - Okunma: 2000

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Batman'da STK temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Batman’da STK temsilcileriyle görüşen İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Batman’ın olaylara pirim vermediği için bölgede bir yıldız gibi parladığını ve pek çok şehre örnek olduğunu söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Batman'da yaptığı bir dizi ziyaret ve incelemelerin ardından akşam yemeğinde STK temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Yapılan ziyaret ve incelemelerin ardından Öztürk, Batman Valisi Ahmet Deniz, İl Emniyet Müdürü Ali Akkaplan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, bazı kurum müdürleri, STK temsilcileri, Kanaat Önderleri ve muhtarlarla görüştü.

Toplantıda akşam yemeğinin ardından 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Batman'da halkın göstermiş olduğu tepki fotoğraflarından hazırlanan slayt gösterisi yapıldı.

vali-ahmet-deniz-017.jpgToplantıda konuşan Vali Ahmet Deniz, "Bölücü terör örgütünün bir kısım hain saldırılarıyla ve son dönemdeki çukurlarla şehirlerimizi ve insanlarımızı sıkıntıya soktu, evlerini zapt etti. Batman çukur siyasetine pirim vermeyerek burada çok anlamlı bir mesaj vermişti. Onun üzerinde de 15 Temmuz hain FETÖ'cuların darbe girişimi karşısında da Türkiye'nin tüm meydanlarında olduğu gibi ilk saatlerden itibaren Batman halkı bizimle beraberdi." dedi.

sebahattin-ozturk.jpgBatman'a yaptığı ziyaret ve buluşmalardan çok memnun olduğunu belirten İçişleri Bakan Yardımcısı Öztürk, "Aşağı yukarı pek çok şehrimizde yaşanan güzellikler daha fazlasıyla Batman’ımızda da yaşanmış, biz bunları gördük. Hem terörle mücadele de, hem de 15 Temmuz dolayısıyla gösterilmiş olan bu birliktelik, yapılan bu yürüyüşler, bu olan bitenleri protesto hareketleri göğsümüzü kabartıyor. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor, kardeşliğimizi bir kere daha hatırlatıyor." dedi.

Batman'ın bölgede bir yıldız gibi parladığını ifade eden Öztürk, "Batman bir cumhuriyet şehridir. Cumhuriyet döneminde büyümüş, gelişmiş, kurulmuş bir şehir. Her şeyiyle bu ülkenin milli değerlerini bizzat kendi büyümesiyle birlikte yaşamış, eş olarak yaşamış bir şehir ve bu bölgede bir yıldız gibi parlayan ekonomik faaliyetleriyle kalkınmasıyla, imarıyla pek çok şehrimize örnek olabilecek bir şehir. Şüphesiz her şey iyi gitmemiş Batman’da, işte şimdi de o iyi gitmeyen şeylerin de neler olduğunu tespit edip onların çözümüyle ilgili çeşitli çalışmalar yapmaktayız." ifadelerini kullandı.

sebahattin-ozturk-002.jpgÇözüm süreciyle birlikte bölgede çok acı olayların yaşandığını anımsatan Öztürk, "Biliyorsunuz çözüm süreci, akabinde çok acı terör olayları yaşadık bu bölgede. Hendek ve çukur siyaseti uygulandı, vatandaşlar kendi evine gidemez hale geldi, evine pazardan yiyecek götüremez hale geldi, çocuklar okula gidemez hale geldi. Hiçbir devlet böyle bir olayı seyretmesi ve devam etmesine izin vermez, veremez. Dolayısıyla yapılan bütün ikazlara, uyarılara rağmen bu konuda ısrar edilince terörle mücadele konusunda yeni bir evreye, yeni bir aşamaya geldik. Ama Batman, bütün bu olan bitenlerin hiç birisini yaşamamak için gerek direnci, gerekse de dayanıklılığını gösterdi ve hem kendisi zarar görmedi hem de bu milletin, bu devletin 81 ilin güzide bir şehri olduğunu bir kere daha ispat etti." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Öztürk, katılımcıların sorularını yanıtladı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=