Lütfen bekleyin..



6 bin Suriyeliye "Kızılay Kart" dağıtıldı

23 Şubat 2017, 17:48 - Okunma: 2308

Kızılay Batman Şubesi tarafından 6 bin Suriyeliye "Kızılay Kart" dağıtıldı.

Ülkelerindeki iç savaştan çakarak Batman’a sığınan 5 bin 872 Suriyeliye Kızılay Batman Şubesi tarafından "Kızılay Kart" dağıtıldı.

Sabahın erken saatlerinde Suriye uyruklu vatandaşlar "Kızılay Kart" için Göç İdaresi İl Müdürlüğü Bahçesine geldi. Uzun kuyrukların oluşturduğu sıralarda zaman zaman izdihamlar yaşandığı görüldü.

Kızılay çalışanları tarafından daha önce hazırlanmış olan "Kızılay Kart"  yapılan işlemlerin ardından Suriyelilere verildi.

Konu hakkında bilgi veren Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, Kızılay Genel merkezinin Dünya Gıda Örgütüyle yapmış olduğu anlaşma çerçevesinde Suriyelilere "Kızılay Kart"  dağıtmaya başladıklarını söyledi.

Tezdiğ, "Genel merkezimizin Dünya Gıda Örgütüyle yapmış olduğu anlaşma çerçevesinde bugün ilimizde ikamet eden bin 119 aileye 5 bin 872 kişiye dağıtılmak üzere Kızılay Kartlarımız elimize ulaştı. Kızılay kartlarımız Suriye uyruklu vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Bu kartlarla bankalardan nakit çekimi yapılıp paraları çektikten sonra da diledikleri yerlerde alışverişlerini yapabilecekler. Bu kartlara kişi başı 100 TL yükleniyor. Bu projemiz 3 ay sürecek. Proje bitiminde tekrar Suriyeli vatandaşlarımızı ilimizde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfına yönlendireceğiz. Vakıf üzerinden dosyaları güncelleştirildikten sonra 'Kızılay Kartı' sosyal uyum projesinde yer alan kartları dağıtılıp bu kartlardan faydalanacaklar.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik – İLKHA)  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=