Lütfen bekleyin..



Öğretmenlere eğitim semineri verildi

01 Mart 2017, 21:41 - Okunma: 2992

Batman’da öğrencilerde sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite farkındalığını arttırmak amacıyla, Beden Eğitimi öğretmenlerine ‘Fiziksel Uygunluk Karnesi Eğitim Semineri’ verildi.

Batman’da Beden Eğitimi öğretmenlerine, ‘Fiziksel Uygunluk Karnesi Eğitim Semineri’ verildi.

İl Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen seminere; İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç, Beden Eğitimi İl Koordinatörü Erhan Yılmaz ve Batman merkezde eğitim veren okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenleri katıldı. 

‘Fiziksel Uygunluk Karnesi Eğitim Semineri’ Şube Müdürü Abdulvahap Hınç’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Hınç konuşmasında, “Bu eğitim toplantısının nitelikli bir şekilde sonlanmasıyla bizler de hedefimize ulaşmış olacağız. Bakanlığımız bünyesindeki Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, genel anlamda sağlık işlerini organize ediyor. Bu organizede de ‘Fiziksel Uygunluk Karnesi Eğitimi’ ile ilgili sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşamla ilgili olarak da doğal beslenme, organik beslenme, obezite ile mücadele ve hareketli yaşam konuları sizlerin branşlarıyla alakalıdır. Eğitim öğretim kurumlarında çalışanlar arasında en kilit role sahip eğitim çalışanlarından biri de Beden Eğitimi öğretmenleridir. Beden Eğitimi öğretmenlerimiz bütün öğrencilerimizle ilgilenmeli ve onların yüreğine dokunabilmelidir. Bu nedenle öğrencilerimizin hayata hazırlanmasında kilit bir role sahipsiniz.” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneği işbirliği ile Türkiye’de 12 bölgede Beden Eğitimi ve spor öğretmenlerine “Fiziksel Uygunluk Karnesi Eğitim” programları düzenlendi.

Şube Müdürü Hınç’ın ardından ‘Fiziksel Uygunluk Karnesi Eğitim Semineri’ Beden Eğitimi İl Koordinatörü Erhan Yılmaz’ın yapmış olduğu sinevizyon gösterisi ile tamamlandı.

‘Okurlar Yazarlar Buluşuyor’ etkinlikleri devam ediyor

Ardından ‘Değerler Eğitimi’ kapsamında ‘Okurlar Yazarlar Buluşuyor’ projesi çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Gazeteci Yazar Adem Özköse’nin katılımıyla bir söyleşi düzenlendi.

Gerçekleşen söyleşi programına Yüksek Öğretim Yurtlar Kurumu İl Müdürü M. Şafi Özperk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halil Çöl, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Söyleşi, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Gençlik ve Spor Bakanlığının yapmış olduğu hizmetleri anlatan ve Gazeteci-Yazar Adem Özköse’in özgeçmişini tanıtan videolar izlendi. Daha sonra Gazeteci Yazar Adem Özköse, gezdiği ülkeleri ve kültürleri içeren bir konuşma yaptı.

Program, soru cevap bölümü ile sona erdi. (İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=