Lütfen bekleyin..



TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!

10 Mart 2017, 18:52 - Okunma: 2283

Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Siirt, Batman,Tunceli, Diyarbakır, Bingöl, Hakkari, ve Irak kuzeyi Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:

"Siirt/Merkez’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir Kaleşnikof piyade tüfeği, üç şarjörü ve 43 fişeği ele geçirilmiştir.

Batman/Sason’da devam eden operasyonda; tespit edilen bir sığınak içerisinde 2.000 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirilmiştir.

Tunceli/Ovacık’ta güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, 550 kg amonyum nitrat gübre, dokuz el yapımı patlayıcı, bir el dürbünü, dört güneş paneli, 110 pil, 50 kg esrar, 3.780 kg erzak ve muhtelif malzeme ele geçirilmiştir.

Diyarbakır/Hazro’da güvenlik güçleri tarafından icra edilen yol aramasında, iki tüp içerisine patlayıcı madde yerleştirilerek hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiştir.

Tunceli/Merkez’de güvenlik güçlerince icra edilen yol aramasında tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Bingöl/Merkez’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Diyarbakır/Lice’de devam eden operasyonda, arazide gizlenmiş olarak 208 kg kubar esrar ve 100 kg toz esrar ele geçirilmiştir.

Diyarbakır/Hani’de güvenlik güçleri tarafından icra edilen aramada bir seyyar röntgen cihazı ele geçirilmiştir.

Irak kuzeyi Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekâtında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar imha edilmiştir.

Hakkâri/Merkez’de güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış dokuz tüp ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir." denildi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=