Lütfen bekleyin..



ASKON Paneline yoğun ilgi

11 Mart 2017, 22:34 - Okunma: 2843

ASKON Batman Şubesi tarafından düzenlenen panelde, Türkiye ekonomisinin 15 Temmuz'da milyar dolarlarla ifade edilebilecek kayıplar yaşadığı belirtildi.

ASKON Batman Şubesi tarafından düzenlenen panelde, Türkiye ekonomisinin 15 Temmuz'da milyar dolarlarla ifade edilebilecek kayıplar yaşadığı belirtildi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Batman Şubesi tarafından "Yeni Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu panel düzenlendi.

Panele AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, ASKON Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

selman-nasiroglu.jpg

ASKON tanıtım videosunun izlenmesiyle başlayan panelin açılış konuşmasını Nasıroğlu yaptı.

15 Temmuz darbe girişimine değinen Nasıroğlu, "Ekonomimiz milyar dolarlarla ifade edilecek maddi kayıplar yaşadı. Fakat buna karşılık 'Vatan ve milletimiz sağ olsun.' dedik. Demeye devam ediyoruz. Bu melun kalkışmanın mal ve canımıza mal olmasının yanında faydalarını saymakla bitiremeyiz. Darbe vesayetinin bitmesi, FETÖ'nün devlet içerisinde yuvalanmasının emsali görülmemiş bir millet desteğiyle temizlenmesi, örgütün ordu içerisinde yuvalanmış desteğini kaybetmesi, emperyalist güçlerin maskelerinin düşmesi ve yerli uşaklarıyla beraber itibar kaybına uğraması. Bunun yanında Türkiye'nin önünü açacak iki başlılığı ortadan kaldıracak darbe anayasasından kurtarıp, özgürlüklere yol açan, hantal yapıdan uzak yeni anayasa başkanlık sisteminin teminine sebep olacak referandumla devrim niteliğini taşıyan kararların önünün açılmasına sebebiyet vermesi gibi nedenleri sayabiliriz." dedi.

-nureddin-nebati.jpg

Daha sonra katılımcılara hitap eden Nebati ise şunları söyledi: "Huzurun olduğu yerde ekmeğinizi rahat yersiniz, gecenizi rahat geçirirsiniz. Sabah 'Bismillah.' diye işe başladığınız zaman yüreğinize inen ferahlık bütün gün rahat bir şekilde, güven ortamı içerisinde iş yapmanıza sebep olur. Yollarda insanların birbirinin bakışında o canlılığı, dostane bakışı yeniden görmenin keyfini yaşadım. Huzurun ekonomiyi nasıl heyecanlandırdığını, bir cazibe merkezi olarak da onlarca firmanın buraya yatırım yapmak için nasıl başvurduğunu duyup görmek büyük bir keyif verdi."

15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşmamasının Allah'ın bir ikramı olduğunu dile getiren Nebati, "Uzun yıllardır bizi birbirimize düşürmeye çalışan, 'Sen Kürt'sün, Türk'sün, Alevi'sin, Sünni'sin, Batmanlısın, Hakkârilisin, Ispartalısın, Ankaralısın, İstanbullusun.' diye bizi birbirimizden ötekileştirmeye gayret edenler, 'Dinini yaşamak özgürlüğünü yapamasın.' diyenlere, 'Bu ülkeyi bölmek isteyenler varsa bölebiliriz.' hayalini kuranlara, 'Bu ülkede kardeşlik, hukuk üzere ne varsa onları yerle yeksan ederim.' diyenlere ve 'Biz istersek yaparız.' rüyasını görenlere karşı bu milletin gücünü nasıl gösterdiğini, birlik ve beraberlik duygusu içerisinde neler yapması konusu çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

-nureddin-nebati-001.jpg

Nebati, sonuçları itibariyle darbe girişiminin iyi bilinmesi gerektiğine değinerek, "15 Temmuz sadece bir darbe girişimine karşı gösterilmiş büyük bir başarı öyküsü değil. 15 Temmuz bu ülkeyi bölmek, parçalamak, ülke içinde bulunan kardeşleri birbirine düşürme hayalini kuranların, rüyasında olanların rüyalarının tamamen bittiği, rüyalarından uyandıkları bir gündür. Bizim için bir ikramdır. Biz Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı, Hakkârilisi, Batmanlısı, Diyarbakırlısı, Siirtlisi hepimizin aslında nasıl bir kardeşlik hukuku oluşturduğunu ve bizim et tırnak ötesinde canımızın anca birbiriyle beraber haşrolacağı, birbirimizle beraber öleceği, yaşayacağı bu topraklarda bu toprakların gerçek sahibinin bu topraklar dışındaki birtakım emperyalistlerin ve onların ortakları olan buradaki maşaların olmadığını göstermesi acısından çok önemlidir.  Rabbimize hamt ve şükür ediyoruz. Böylesine bir günü bize yaşatıp aramızdaki pislikleri, alçakları ve hainleri temizleme imkânını elde etmiş olduk." şeklinde konuştu.

Konuşmasında 16 Nisan'da yapılacak referanduma da değinen Nebati, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi Türkiye uzun yıllardır tartışılan, konuşulan ve bir türlü gerçekleştirilemeyen o muhteşem dönüşümün son evresinde. Evet, Türkiye değişiyor. Türkiye gelişiyor ve büyüyor. Bölgesel güç olmanın ötesine geçerek, dünyanın büyük güçlü ülkeleri arasına girmesinin en önemli ayağını inşallah 16 Nisan'da tamamlamış olacak. Önemli bir değişim. Bunu sadece bir cumhurbaşkanı sistemi olarak algılarsak eksik bir yorumda bulunmuş oluruz. Çünkü bir hükümet sistemini değiştirmekle bir ülkenin önünü açmanın bağlantılarını iyi bir şekilde izah etmek lazım. Bu izahatı biz sağlarsak ve bu izahata inanırsak birçok şeyin aslında neleri değiştireceğini göstermesi açısından büyük bir imkân verilmiş olacak."

Konuşmaların ardından panel, soru-cevap bölümü ve KOSGEB sertifika dağıtımıyla davam etti.

Vali Ahmet Deniz'in öncülüğünde başlatılan "Batman Her Yerde Okuyor" kampanyasına destek olarak ASKON, UMMAD ve özel bir okulun desteğiyle katılımcılara kitap dağıtımı yapıldı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=