Lütfen bekleyin..



"Avrupa ırkçılığın, faşizmin ve Nazizm'in doğduğu yerdir"

12 Mart 2017, 20:52 - Okunma: 2079

Batman’da AK Parti seçim lokalinin açılışında yaptığı konuşmada Hollanda’nın tavrına sert tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Avrupa; sosyalizmin, ırkçılığın, faşizmin, Nazizm'in, Komünizm'in doğduğu yerdir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere bugün Batman’a geldi. İlk olarak AK Parti İl Başkanlığının referandum seçim lokalinin açılışına katılıp, partililere hitap eden Veysi Kaynak, burada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda'da Türkiye vatandaşlarıyla bir araya gelmek için yapacağı ziyaretlerinin engellenmesine değinen Kaynak, Avrupa’nın Türkiye’ye karşı ikiyüzlü bir tavır sergilediğini söyledi.

Türkiye’nin çok önemli, tarihi öneme haiz zamanların birini yaşadığını söyleyen Kaynak, "Türkiye 16 Nisan’da ilk defa kendinin bizzat seçtiği temsilciler, milletvekilleri eliyle yapılan bir anayasa değişikliğini bizzat milletin huzuruna getiriyor. Getirdiğimiz değişikliğin birilerinin yüzlerindeki makyajı döktüğünü, yaldızlarını döktüğünü görüyoruz. Dün hem de bir hanımefendiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan muamele Avrupa’nın yüzkarasıdır. Hollanda bu tutumuyla ortaçağ karanlığına geri gidişin başlangıcını yapmıştır." dedi.

Dünya üzerindeki tüm aşırılık ve kötülüğün kaynağının Avrupa olduğuna dikkat çeken Kaynak, "Hollanda ve Avrupa; insan hakları ve demokrasi, hukukun üstünlüğü bu değerler üzerine inşa edildiğini iddia eden bir medeniyet. Ama dün gördük ki, bizim tabirimizle bunlar kendilerine Müslüman. Şu dünya üzerinde ne kadar aşırılık, kötülük varsa bunların hepsinin kaynağı İslam dünyası değil, bizim coğrafyamız değil, bunların hepsinin kaynağı aslında o Avrupa’nın karanlık koridorları, karanlık dehlizleridir. Düşünün ki dünyada huzur bırakmayan Avrupa; sosyalizmin, ırkçılığın, faşizmin, Nazizm'in, Komünizm'in doğduğu yerdir. Pozitif bilime karşı ve ‘güneş Doğu’dan doğup, Batı’dan batıyo' diyenleri engizisyon mahkemelerinde çürüten Avrupa ve Avrupa kendi içinde yüzlerce yıl süren mezhepler savaşının yaşandığı yerdir." diye konuştu.

Konuşmasının devamında Kaynak, şunları söyledi: "Onlar bunları yaparken bizim ecdadımız bir vakıf medeniyeti inşa ediyordu. Malların insanların serbest dolaşımı için aralarındaki sınırları kaldıran Avrupa, korkarım bu gidişle o sınırların yeniden kapandığı, o birliğin çöktüğü bir Avrupa haline gelecek. Zaten İngiltere bunu yapmıştı. İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkalım mı, çıkmayalım mı referandumu için ABD’nin o zamanki başkanı Obama referandum kampanyasına destek için gelirse makbul, Türkiye’nin Dışişleri Bakanı, Ekonomi Bakanı, Aile Bakanı giderse yasaklı. Avrupa bu çifte standardından utanmalıdır. Avrupa bu çalkantılarla boğuşurken ve etrafımızdaki ülkelerde Suriye’de, Irak’ta, Kafkaslarda, Balkanlarda büyük sorunlar yaşanırken, milletimizin önüne, milletimizin refahını, yükselişini, kardeşliğini ila nihayet koruyacak bir sistemi simgeliyoruz. Getirdiğimiz sistem asla bir tek adamlık sistemi değildir. Getirdiğimiz sistem, hesap sorulabilen, yargı önüne çıkartılabilen bir cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir."

AK Parti İl Başkanlığının seçim lokalinin açılışında yaptığı konuşmanın ardından Kaynak, esnaf ziyareti yaparak, sorun ve sıkıntılarını dinledi. Esnaf ziyaretinin ardından Kaynak, burada Ulu Camiinde kıldığı ikindi namazının ardından bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Beşiri ilçesine gitti.

TPAO’da bulunan Kristal Park’ta tanınmış aileler ve muhtarlarla akşam yemeğinde bir araya gelip, toplantı yapacak olan Kaynak, Valilik ziyaretinden sonra Batman’dan ayrılacağı öğrenildi. (M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik-İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=