Lütfen bekleyin..



58 yaşında 4 günde Kur’an-ı öğrendi

13 Temmuz 2015, 11:40 - Okunma: 2778

Batman’da 58 yaşında Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye karar veren Kur’an aşığı 4 günde Kur’an-ı Kerim’i öğrenerek büyük bir azim ve kararlılık örneği sergiledi.

Batman’da daha önce hiç Kur’an okumadığı halde girdiği İtikâf ibadetinden etkilenerek Kur’an öğrenmeye karar veren Mehmet Sıddık Argunhan (58) 4 gün içerisinde Kur’an-ı Kerimi okumayı öğrenerek büyük bir isteğini yerine getirdi.

Girdiği İtikâf ibadeti içerisinde bütün zamanını Kur’an okumaya ayırdığını ve büyük bir aşk ve muhabbetle Kur’an öğrenmek için çaba sarf ettiğini söyleyen Argunhan, Allah’ın izniyle de 4 gün içerisinde Kur’an-ı Kerim’e geçtiğini ve ağır da olsa Kur’an okumaya başladığını söyledi.

Kuranı öğrenmesiyle büyük bir huzur içinde olduğunu ifade eden Arguhan, “Mübarek Ramazan ayında içimde adeta bir hasret olarak kalan Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye karar verdim. Allah’ın inayetiyle bu sevdama kavuştum ve kutsal kitabımızı öğrendim. Bu yüzden çok mutluyum ve huzurluyum.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’i okuyamayanlara da tavsiyelerde bulunan Arguhan, Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmenin yaşının olmadığını, azmetmesi durumun öğrenmek isteyene Allah’ın açık yardımı olduğunu söyledi.

Argunhan, “Kaç yaşında olursanız olun, Kuranı öğrenemem demeyin. Ben bu yaşımda Kuranı öğrendiysem, siz daha rahat öğrenirsiniz. Çünkü ben öğrendiğim. Harfleri yazarak gece gündüz çalışıp tekrar ederek öğrendim. Rabbim Kuranı bilmeyen herkese öğrenmeyi nasip etsin.” temennisinde bulundu. (İLKHA)

Etiketler : Kur'an okuma
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=