Lütfen bekleyin..



"Toplum tüketici konumundan üretici konumuna geçmeli"

15 Mart 2017, 20:54 - Okunma: 3150

"Dünya Tüketici Hakları Günü" dolayısıyla açıklama yapan Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, toplumun tüketici konumundan üretici konumuna geçmesi gerektiğini belirtti.

Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, "15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü" dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Bugün bütün dünyada ticari sistemin daha fazla tüketmek anlayışı üzerine kurulduğunu belirten Kalkan, bilinçli tüketim, sınırlı kaynakları ölçülü kullanma ve doğayı korumanın gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmanın teminatı olduğunu söyledi.

Kalkan, "Tüketicilerin hakları ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmıştır. Tüketici yasasının uygulanması sonucunda yasanın eksik ve aksayan yönlerinin günün koşullarına uygun hale getirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hazırlanarak 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir." dedi.

Tüketicilerin hakları konusuna değinen Kalkan, sözlerine şöyle devam etti: "Tüketici yasası ile tüketicilere sunulan kapıdan satışlar, taksitli satışlar, kampanyalı satışlar, garanti belgesi, Türkçe tanıtma, kullanma kılavuzu, satış sonrası hizmetler, ayıplı mal ve hizmetler, devre tatil, paket tur, sözleşmelerdeki haksız şartlar, tüketici kredisi, kredi kartları, süreli yayınlar, mesafeli sözleşmeler, abonelik sözleşmeleri, yanıltıcı ve aldatıcı reklamlar ve benzeri gibi pek çok konuda yasa ile tüketicileri satıcı ve sağlayıcılar karşısında haklarını arama ve elde etme imkanını vermiştir. Devletimizin çıkardığı bir takım yasal düzenlemelerle veya tüketicilerin bir araya gelerek örgütlendiği sivil toplum kuruluşları aracılığı ile ülkemizde sağlanmaya çalışılan tüketiciyi koruma ve haklarını gözetme faaliyetleri alanında en büyük görevi yasanın uygulayıcısı konumunda olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Ticaret İl Müdürlükleri yerine getirmektedir."

Toplumun tüketici konumundan üretici konumuna geçmesi gerektiğini ifade eden Kalkan, "Tüketicinin her türlü menfaatini ön planda tutmayı ilke edinmiş olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve il teşkilatları tüketiciyi yasa ile sahip olduğu tüm hakları konusunda bilgilendirme, eğitme, tanıtma ve koruma alanındaki öncülük görevini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah yerine getirmeye devam edecektir. Tek amacımız toplumun tüketici konumundan üretici konumuna geçmesi ve gereksiz, gelişigüzel harcamalardan vazgeçmeleridir. Bu vesile ile 15 Mart Dünya Tüketiciler Günümüz kutlu olsun." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Ticaret İl Müdürlüğü tarafından "15 Mart Dünya Tüketiciler Gününe" dikkat çekmek amacıyla birçok alışveriş merkezi ve okula çeşitli broşürler asıldı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=