Lütfen bekleyin..



ÇİFTÇİLERE SERA DAĞITIMI

16 Mart 2017, 20:07 - Okunma: 3076

Batman’da seracılığı geliştirerek bölgenin sebze ve meyve ihtiyacını karşılamak amacıyla 34 çiftçiye ısı muhafazalı sera naylonu dağıtıldı.

Batman’da seracılığı geliştirerek bölgenin sebze ve meyve ihtiyacını karşılamak amacıyla Balpınar, Yeniköy ve Zorköy’de bulunan 34 çiftçiye 39 dekar alanda kullanılmak üzere ısı muhafazalı sera naylonu dağıtıldı.

Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün seracılığı geliştirme projesi kapsamında dağıtılan sera naylonları, meyve ve sebze üretiminde ekonomik olarak da kentte katkı sunacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, “Merkeze bağlı Balpınar, Zorköy ve Yeniköy adlı köylerimizin arazileri sulak ve verimli olduğu için çiftçilerimizi seracılığa teşvik etmek amacıyla 34 çiftçimize sera naylonu hibe ettik. Bunun yanı sıra tarımın gelişmesi için çiftçilerimize imkânlarımız el verdiğince desteklerimiz devam edecektir.” dedi.(İLKHA)  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=