Lütfen bekleyin..



İŞKUR kurası noter huzurunda çekildi

17 Mart 2017, 22:47 - Okunma: 2386

Batman’da İŞKUR’un Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında işe alınacak bin 400 kişi için noter huzurunda kura çekimi başladı.

Batmanlı işsizlerin merakla beklediği İŞKUR kurası çekilmeye başlandı. İl Kültür Müdürlüğü Sinema Salonunda noter huzurunda Batman genelinde bin 400 kişinin 6 ay gibi geçici süreliğine işe alınması için kuralar çekilirken, kura çekimi sırasında vatandaşların olmaması ise dikkat çekti.

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından noter huzurunda kura çekimleri yapılırken, kura çekiminde ismi çıkacak olan bin 400 işçi, Toplum Yararına Programları kapsamında (TYP) belediye ve kurumlarda 22 Mart’ta işe başlayacak.

Noter yetkilileri tarafından çekilen kuralar,  ilçe ve belde belediye başkanları, ilgili kurum yetkilileri, İŞKUR yetkilileri ile basının katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapılan kura çekimiyle ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdür Vekili Mahmut Polat, bin 400 kişinin alınacağı işe toplamda 18 bin 908 kişinin başvuru yaptığına dikkat çekti.

Polat, Merkez Belediyeye 320, Kozluk Belediyesine 100, Sason Belediyesine 70, Beşiri Belediyesine 70, Gercüş Belediyesine 70, Hasankeyf Belediyesine 50, İkiköprü Belde Belediyesine 40, Bekirhan Belde Belediyesine 25, Kayapınar Belde Belediyesine 30, Yücebağ Belde Belediyesine 25, İl Müftülüğüne 500, İl Özel İdaresine 50 ve Orman İşletme Müdürlüğüne 50 kişinin işe alınacağını kaydetti.

Kuraların şeffaf bir şekilde yapıldığını aktaran Polat, “Bin 400 kişilik Toplum Yararına Programlarımızın seçim kurası bugün noter nezaretinde başladı. İlgili 13 kurumumuzun temsilcileri, İŞKUR ve basının huzurunda gerçekleşen kuramızda bin 400 kişilik seçim yapılacak. Yaklaşık 19 bin civarında başvuru olmuş. Herkesin kendi yerleşim biriminden başvurular arasından oraya seçilecek. Seçilen kişilerin listesi il müdürlüğümüze intikal edildikten sonra sosyal yardımlaşma üzerinden sigortalı çalışıyor olanların kontrolü yapılacak, onlar elenip ve nihayi liste oluşup, ilan edilecektir. Ayın 22’inde iş başında olacak şekilde öngörüyoruz. Program 6 ay sürecek. İnşallah isabetli seçimler olur. Çalıştıkları kurumlara işçilerimizin bir değer katmalarını bekliyoruz.” dedi.

Başvuru sayısının yaklaşık 19 bin civarında olmasının izdiham oluşturacağı endişesiyle vatandaşları kura çekimine çağırmadıklarını söyleyen Polat, “19 bin başvuru olduğu için malumunuz hava yağışlı ve herhangi hepsini alabileceğimiz bir kapalı spor salonumuz yok. Birilerini içeri alıp, diğerlerini dışarı aldığımız zaman dışarıdaki insanın da aklına ‘acaba içerde ne oluyor’ diye soru gelecektir. Onun için buna mahal vermemek, güvenlikte sıkıntı olmaması ve izdihamların yaşanmaması için çağırılmadılar. Noter huzurunda şeffaf kura yapılıyor.” diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=