Lütfen bekleyin..



Tesettürlüye arama eziyeti

18 Mart 2017, 20:57 - Okunma: 3208

Batman’da Açık Öğretim Lisesi Sınavı esnasında salon görevlisi tarafından sadece çarşafından dolayı üst aramasına tabi tutulan öğrenci, rencide edildiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Batman’da Açık Öğretim Lisesi (AÖL)  Sınavı esnasında salon görevlisi tarafından nedensiz bir şekilde sadece çarşaflı oluşundan dolayı üst aramasına tabi tutulup herkesin içinde rencide edildiğini söyleyen Meryem Yıldız, yaşanan duruma tepki gösterdi.

Yıldız, bayan polis tarafından sınav öncesi yapılan aramanın ardından, sınıfta da salon görevlisi tarafından ikinci aramaya tabi tutulmasıyla neye uğradığını şaşırdığını söyledi.

AÖL sınavına girmek için Karatay Ortaokulu'na gelen Meryem Yıldız, her öğrenci gibi polis tarafından araması yapılıp, sınavın yapılacağı sınıfa girdi. Yıldız, oturduğu sırada sınav esnasında T.G. isimli salon görevlisi tarafından aranmak istendi.

Konsantrasyonu bozulunca sınavı ağlayarak geçirdi

Aramasının yapıldığını hatırlatmasına rağmen Yıldız’ı umursamayan T.G, başka sınıftan çağırdığı bayan bir öğretmen tarafından anlamsız bir şekilde bir kez daha üst aramasından geçirildi. Salon sorumlusu tarafından herkes içinde rencide edildiğini belirten Yıldız, konsantrasyonun bozulup sınava odaklanamadığını, bu yüzden sınavını ağlayarak geçirdiğini ifade etti.

Yaşanan durumu okul sorumlularına bildirmesine rağmen kimsenin konuyla ilgilenmediğini dile getiren Yıldız, sadece üzerindeki çarşafından dolayı salon görevlisinin T.G’nin kendisini bu muameleye tabi tuttuğunu vurguladı.

"Sınıfın ortasında aranmam çok zoruma gitti"

Yıldız, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bugün sınav esnasında soruları çözerken, salon başkanı olan hoca bana bakarak başka bir hocayı çağırdı. Ben soruları çözerken bayan hoca, üstümden aşağıya kadar arama yaptı, çantamı da aradı. Aşağıda arama yaptıkları için ben arama yapmamalarını istedim. Ben ‘hayır’ dedikçe daha çok şey yaptı. Ben de sınava hâkim olamadım. Sınavın ortasında yarım saat boyunca ağladım. Diğer soruları doğru düzgün cevaplamadan hemen çıktım. Sınava odaklanamadım. Şikâyette bulundum, galibe bir şey yapılmamış. Çünkü benden özür bile dilemediler, bir şey de demediler. ‘Bizim yapabileceğimiz bir şey yok’ dediler. Sınıfta rencide oldum. Bayanın beni sınıfta kontrol etmesi çok zoruma gitti ve neye uğradığımı şaşırdım. Böyle bir şey beklemiyordum.”

“Bacımın umutları alt üst oldu”

Hâlâ 28 Şubat zihniyetli insanların olduğunu söyleyen Meryem Yıldız’ın ağabeyi Adnan Yıldız ise yetkililerin ivedilikle konuya el atması gerektiğini belirtti.

Yıldız, “Kardeşim üst aramasından sonra sınıfa giriyor. Tekrar sınıfta bir hoca tarafından kardeşim çarşaflıdır diye sınıfın ortasında aramadan geçiriliyor. Bu hoca bacımı rencide etti. Bacım o sınavdan ne bekleyecek? Umutları alt üst oldu. Yetkililerden bu tür sorunların önüne geçmesini istiyoruz. Bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz. Bunun üzerinde durulması lazım.” diye konuştu.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız okul yetkilileri, olayın yaşandığını doğrulayıp, durumun üzüntü verici olduğunu belirttiler. Okul yetkilileri, arama yetkisinin olmamasına rağmen salon sorumlusunun böylesi bir aramaya tabi tutmasının yanlış olduğunu da ifade ettiler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=