Lütfen bekleyin..



MÜSİAD'dan Sektör Buluşmaları toplantısı

19 Mart 2017, 19:54 - Okunma: 3096

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, "Sektör Buluşmaları" adı altında tertip ettiği Batman ekonomisine yön veren sektörlerin temsilcilerini bir araya getirdi.

MÜSİAD Batman Şubesi, Sektör Buluşmaları kapsamında “Tekstil Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu toplantıda Batman ekonomisine yön veren sektörlerin temsilcilerini bir araya getirdi.

Bir otelin konferans salonunda yapılan Sektör Buluşmaları toplantısına; Batman’daki yüze yakın tekstil temsilcisi katıldı.

Toplantıda, temsilcilerle daha verimli çalışma alanlarının oluşturulması ve sektörel sorunlar ele alındı. Bu kapsamda ilk olarak tekstil sektörü yatırımcılarıyla bir araya gelinirken, tekstil sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriyle oluşturulacak rapor ilgili yerlere sunulacak.

suad-ozdemir-002.jpg

Konuyla ilgili açıklamada bulunan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, "MÜSİAD Batman Şubesi olarak Batman ekonomisinin ve istihdamın düzenli şekilde büyümesine katkı sağlamak amacıyla içimizde bir çalışma gurubu oluşturduk. Bu çalışma gurubu ile Batman’da ayrı sektörde olan yatırımcıları bir araya getireceğiz. İlk toplantımızı tekstil sektörüne yönelik yaptık. Toplantımızda sektörün sorunları, üretim binalarının fiziki yetersizliği, işçi taşımasında yaşanan zorluklar, nakliye problemleri, elektrik kesintileri, üretim aşamasında yaşanan zorluklar, İŞKUR, SGK ve diğer kurumlarla yaşanan zorluklar değerlendirilip çözüm önerilerini masaya yatırdık." dedi.

Özdemir, açıklamanın devamında şunları kaydetti: "Malumunuz üzere işveren-patron bir milletvekili veya bakan gördüğünde mutlaka işiyle ilgili mevcut bir sorunu dile getirerek yardım istemektedir. Ancak o an o soruna ilişkin ciddi bir veri olmadığı için sorunlar çözülememektedir. İşte bu sektör buluşmaları ile ilk defa Batman'da ekonomiye yön veren sektörlerin sorunlarını ele alıyoruz ve rapor haline getiriyoruz. Raporların da takipçisi olacağımızın bilinmesi gerekmektedir. İlk toplantımızı tekstil sektörü ile ilgili gerçekleştirdik. Ardından inşaat ve sanayide imalat sektörlerinin çalışması yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri de yaptığı açıklamada, yaklaşık 11 bin çalışanlarının olduğunu, var olan sıkıntılarının giderilmesi halinde çalışan sayısını 2 katına çıkaracaklarını belirterek, yetkililerden tek isteklerinin mevcut sıkıntılarının giderilmesi olduğunu kaydettiler.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=